Αναμφισβήτητα, η τηλεόραση φέτος είναι στα χειρότερά της. Από τη μία «δημοσιογράφοι» που προπαγανδίζουν αναίσχυντα υπέρ κυβερνήσεων και κομμάτων και από την άλλη πανελίστες που στήνουν καθημερινά τηλεοπτικά δικαστήρια, ηθικολογώντας και ξεπουλώντας τον ανθρώπινο πόνο.

Ακόμη και μέσα, όμως, σ΄αυτό το ζοφερό τοπίο κάποιες «αξίες» παραμένουν σταθερές. Όπως αυτή που θέλει τους «σοβαρούς άνδρες» να καταπιάνονται αποκλειστικά με τα σοβαρά θέματα, σε αντίθεση με τις γυναίκες (που πολλές φορές αναγνωρίζονται κακοποιητικά ως «ξανθιές παρουσιάστριες») που καλούνται να περιορίζονται σε πιο ελαφριά θέματα (όπως π.χ. τις εξελίξεις του Survivor).

Πάρτε για παράδειγμα την περίπτωση της Κατερίνας Καινούργιου, η οποία ενημέρωσε μέσα από τα social media για το τηλεφώνημα που δέχθηκε από γνωστό «σοβαρό» δημοσιογράφο (aka Άρης Πορτοσάλτε). 

«Δέχθηκα τηλεφωνικά… επίπληξη από τον δημοσιογράφο που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων για τη στάση του στην τραγωδία των Τεμπών, για την κριτική που του ασκήθηκε απο την εκπομπή. Με έντονο ύφος μου.. συνέστησε “να μην ασχολούμαι εγώ με αυτά”…», έγραψε η Καινούργιου συνεχίζοντας «ενώ μίλησε με αγένεια για τον Ανδρέα Μικρουτσικο λέγοντας ότι “η ζωή δεν του τα έφερε όπως ηθελε”… Άραγε αυτός ο κύριος επέπληξε τηλεφωνικά μόνο εμένα ή επικοινώνησε κ με άλλους συναδέλφους;».

Απομονώνοντας τις όποιες σκέψεις μπορεί να έχουμε/κάνουμε για τα συγκεκριμένα πρόσωπα, είναι σαφές πως πρόκειται για μια ακόμη περίπτωση «σεξιστικής συμπεριφοράς», κατά την οποία ένας άνδρας αναγνωρίζει το δικαίωμά του να ασχολείται με ένα σοβαρό θέμα όπως είναι το ατύχημα στα Τέμπη (ακόμη κι αν το κάνει με τον πιο αισχρό τρόπο). Ένα δικαίωμα που, ωστόσο, δεν αναγνωρίζει σε μια γυναίκα, η οποία δέχεται την παρότρυνση «να μην ασχολείται με αυτά».

Εύλογη, λοιπόν, η απορία της παρουσιάστριας για το αν έγινε επίπληξη και σε άλλους συναδέλφους.

Θα μου πείτε τώρα, γιατί κάθομαι και ασχολούμαι… «Μα γιατί τον σεξισμό πρέπει να τον αναγνωρίζουμε πάντα και ανεξάρτητα από το οτιδήποτε», απαντά η φωνή μέσα στο μυαλό μου!

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected] Cu!