Η τρανς ηρωίδα και βετεράνος του Stonewall, η Miss Major Griffin-Gracy καλωσόρισε πρόσφατα ένα νέο μωρό στην οικογένειά της, με τον σύντροφό του Beck.

Η Miss Major, η οποία είναι 80 ετών και είναι τρανς ακτιβίστρια, εδώ και για περισσότερες από πέντε δεκαετίες, είπε ότι η ίδια και η σύντροφός της Beck «απλώς ακτινοβολούν γι’ αυτόν τον μικρό τύπο».

Miss Major
Miss Major

Ανακοίνωσε τη γέννηση του Asiah Wittenstein Major, ο οποίος γεννήθηκε στις 9 Ιανουαρίου, με μια ανάρτηση στο Instagram.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Miss Major (@missmajor1)

«Κάναμε μωρό! Ο Asiah Wittenstein Major γεννήθηκε το Σάββατο, 1/9/21», έγραψε η Miss Major. «Ένα ζουμερό, χαρούμενο μωρό.» 

Η Miss Major και η Beck ανακοίνωσαν στο Instagram, ότι η Beck ήταν έγκυος τον Σεπτέμβριο του 2020, με τη Miss Major να γράφει: «Σε όλα τα κορίτσια, και στον κόσμο που μας αγαπά, έχουμε συναρπαστικά νέα για να μοιραστούμε.»

«Η Beck… είναι… Έγκυος! Έχει περάσει τους 6 μήνες. Ζήτω και Αλληλούια, ότι αυτό τελικά συνέβη για εμάς. Δεν ξέρουμε το φύλο του μωρού, αλλά ξέρουμε ότι θα το αγαπήσουμε κι εμείς κι εσείς.»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Miss Major (@missmajor1)

Ποια είναι η Miss Major;

Η Miss Major ίδρυσε το House of GG, ένα εκπαιδευτικό καταφύγιο και ιστορικό κέντρο αφιερωμένο στα τρανς και  gender non-conforming άτομα.

Ακόμη, ηγήθηκε του Transgender, Gender Variant, Intersex Justice Project (TGIJP), το οποίο εργάζεται για την «πρόκληση και τον τερματισμό των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που διαπράττονται εναντίον TGI ανθρώπων στις φυλακές, στα κέντρα κράτησης και σε άλλα μέρη της Καλιφόρνια».

Η Miss Major είναι, επίσης, το θέμα του ντοκιμαντέρ του 2015 «MAJOR!» που ακολουθεί τη ζωή της, και την 40χρονη ιστορία της, αγωνιζόμενη για τα δικαιώματα των τρανς ατόμων.

Οι συνεισφορές της στον τρανς ακτιβισμό, σημειώθηκαν και από την Raquel Willis, ακτιβίστρια για τα τρανς δικαιώματα και τα δικαιώματα των Μαύρων ανθρώπων, διοργανώτρια της ιστορικής πορείας του Black Trans Lives Matter στη Νέα Υόρκη το περασμένο καλοκαίρι.

«Η Miss Major είναι ακόμα στην πρώτη γραμμή στις διαμαρτυρίες για τον George Floyd, και υπάρχουν πολλά άλλα Μαύρα τρανς άτομα μεγαλύτερης ηλικίας σε όλες τις ΗΠΑ, που άνοιξαν το δρόμο για το είδος της οργάνωσης που έχουμε σήμερα», δήλωσε η Willis.

Η ανακάλυψη περισσότερων για τους «προγόνους και γερόντισσες και γέροντες με ιστορίες» θα βοηθήσει περισσότερους ανθρώπους να κατανοήσουν την «απελευθέρωση που αναζητούμε», συνέχισε η Willis.

“Η κατάρρευση των περιοριστικών κανόνων του φύλου έχει μια αρχαία, ιερή ιστορία, που θαα απελευθερώσει τελικά όλους μας.”