Μιλώντας για τον λεσβιακό έρωτα σε αραβική εκπομπή

0
43

Δύο γυναίκες από τη Σαουδική Αραβία τα βάζουν με τους ομοφοβικούς νόμους της χώρας τους, δηλώνοντας υπερήφανα την αγάπη τους σε μια αραβική εκπομπή.

Η Σαουδική Αραβία έχει μερικά από τα χειρότερα ρεκόρ σε σχέση με τα ΛΟΑΤ+ δικαιώματα στον κόσμο. Η ομοφυλοφιλία χαρακτηρίζεται ως εξτρεμισμός και μπορεί να τιμωρηθεί με θάνατο, σύμφωνα με το νόμο της Σαρία.

Οι δύο γυναίκες, που είναι ζευγάρι και είναι γνωστές με τα ψευδώνυμα “Fad” και “Nanz”,  ζήτησαν πέρυσι άσυλο στη Βρετανία και τώρα ζουν στο Λονδίνο.

Ανακοίνωσαν τη σχέση τους, κατά τη διάρκεια ενός επετειακού επεισοδίου της εκπομπής “Jaafar Talk” για τον Αγ. Βαλεντίνο. Η εκπομπή μεταδίδεται στην αραβική εκδοχή της Deutsche Welle.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, το ζευγάρι μίλησε για το τι σημαίνει να είσαι διαφορετικός σε μια χώρα, όπου η ομοφυλοφιλία μπορεί να σε οδηγήσει στον θάνατο.

Η Nanz δήλωσε πως ανακάλυψε τη σεξουαλικότητά της στην εφηβεία της, όταν γνώρισε τη σύντροφό της στο Snapchat. Ερωτεύτηκαν αμέσως, αλλά η σχέση τους έπρεπε να παραμείνει κρυφή.

Καθώς η Νanz συνέχιζε να απορρίπτει τους επίδοξους μνηστήρες, η οικογένειά της ξεκίνησε να προβληματίζεται σχετικά με τη σεξουαλικότητά της αλλά και για τη σχέση τους με τη Fad. Την ημέρα που οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας τις κάλεσε για έλεγχο, κατάλαβαν ότι ήρθε η στιγμή να φύγουν από τη χώρα.

https://twitter.com/i/status/1228359107469508614

Για καλή τους τύχη, η Σαουδική Αραβία είχε μόλις αλλάξει τους νόμους κηδεμονίας, επιτρέποντας στις γυναίκες να ταξιδεύουν στο εξωτερικό χωρίς την άδεια ανδρών συγγενών τους.

Άρπαξαν λοιπόν την ευκαιρία και επιβιβάστηκαν σε μια πτήση προς το Ηνωμένο Βασίλειο στα τέλη Ιουνίου. Η Fad και η Nanz ζήτησαν άσυλο κατά την άφιξή τους και τους παραχωρήθηκε πενταετής άδεια από το Βρετανικό Υπουργείο Εσωτερικών.

Μόλις εγκαταστάθηκαν, ανακοίνωσαν τη σχέση τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι συγγενείς της Nanz έκοψαν αμέσως όλους τους δεσμούς μαζί της.