Νέο ομοφοβικό επεισόδιο έλαβε χώρα στο πρωινό του ANT1, αφού αυτήν τη φορά αποφάσισαν να φιλοξενήσουν τον Γιώργο Καρατζαφέρη, ένα πολιτικό πρόσωπο, γνωστό για τις ομοφοβικές και ακροδεξιές του αντιλήψεις.
Ο Γιώργος Λιάγκας για ακόμη μία φορά έδειξε την ομοφοβική του πλευρά, καλώντας τον Γιώργο Καρατζαφέρη να μιλήσει σχετικά με τον γάμο του Στέφανου Κασσελάκη. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε, που η συγκεκριμένη εκπομπή αποφασίζει να δημιουργήσει ένα ολόκληρο ομοφοβικό σόου.
Μάλιστα, η συζήτηση ξεκίνησε με τον παρουσιαστή να υπενθυμίζει στον κόσμο ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης έχει εκφράσει ξανά στο παρελθόν τη θέση του και τη διαφωνία του γύρω από το θέμα. Επομένως, δεν έχει τη δικαιολογία του ότι δεν γνώριζε ποιες είναι οι απόψεις του.
«Έχετε δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν σας αρέσει να έχουμε αρχηγό κόμματος γκέι και να λέει από δω είναι ο άντρας μου. Πώς σας φαίνεται τώρα που παντρεύτηκε;», ρώτησε συγκεκριμένα.
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης ξεκίνησε το ομοφοβικό του ρεσιτάλ με τα γνωστά προβληματικά κλισέ: «Δεν έχουν ξεκαθαριστεί οι όροι στο ζευγάρι ακόμα. Δηλαδή από αυτό το μυστήριο Μυστήριο, δεν έχουν ξεκαθαριστεί κάποια πράγματα. Ποια από τις δύο συνιστώσες αυτού του γάμου πάτησε το πόδι της άλλης;
«Εδώ ο κόσμος καίγεται και κάποιοι χτενίζονται», συμπλήρωσε.
Στη συνέχεια, ο ίδιος πρότεινε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο πρέπει να παρουσιαστεί στον κόσμο με τη μορφή του δημοψηφίσματος, ώστε να μπορεί η πλειοψηφία (των στρέιτ) να αποφασίσει για τις ζωές άλλων ανθρώπων.
«Αυτή είναι η παρέμβαση μου εμένα, και λέω στον Μητσοτάκη να μην ακούσει τα αδύναμα περιβάλλοντα, αλλά τον ελληνικό λαό. Να θέσει δημοψήφισμα για να συμβουλευτεί το σύνολο του ελληνικού λαού.
«Είναι μια πράξη που αφορά τον Έλληνα, αφορά την οικογένεια. Πάμε σε δημοψήφισμα, και ό,τι αποφανθεί ο ελληνικός λαός να είναι δεσμευτικό. Και να τελειώσει το θέμα».
Δεν εξήγησε βέβαια πώς ακριβώς αυτό είναι κάτι που αφορά την οικογένεια και το σύνολο του ελληνικού λαού, αφού για τον ίδιο πρόκειται για κάτι που σχετίζεται με μια μειοψηφία.
«Το θέμα αφορά το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας.
«Οι πολλοί περισσότεροι το βλέπουν διαφορετικά, δεν πρέπει να ικανοποιήσουμε το σύνολο του ελληνικού λαού; Δεν είναι δημοκρατικό αυτό; Πάντα η πλειοψηφία είναι αυτή που επιβάλει άποψη», είπε.
Μάλλον για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, οι ΛΟΑΤΚΙ+ οικογένειες, δεν συνιστούν οικογένειες, και δεν είναι αυτές που θα έπρεπε να αποφασίζουν για τις ζωές τους, αλλά το σύνολο του ελληνικού λαού. Για εκείνον δημοκρατία σημαίνει να δίνεται η δυνατότητα σε έναν ομοφοβικό όχλο να αποφασίζει ποιες ζωές αξίζουν να υπάρχουν νομικά, και ποιες οικογένειες να θεωρούνται ως τέτοιες.
Στη συνέχεια, ο Γιώργος Λιάγκας αποφάσισε να συμμετάσχει στο καθόλου διασκεδαστικό ομοφοβικό σόου. «Εγώ που είμαι στην πλειοψηφία που είναι στρέιτ, μετά μπορεί να αλλάξει και να είναι γκέι γιατί βλέπω να αυξάνονται κιόλας, μια χαρά, ό,τι θέλει ο καθένας, δεν με ενοχλεί η μειοψηφία που είναι γκέι να παντρεύεται. Έχω κάποιες ενστάσεις στα παιδιά», είπε.
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης εξήγησε ότι δεν τον ενοχλεί προσωπικά, αλλά δεν του αρέσει που το συγκεκριμένο γκέι ζευγάρι γίνεται πρότυπο.
«Δεν με ενοχλεί στο στενό πλαίσιο της συνύπαρξης. Δεν μ’ αρέσει αυτό που γίνεται τώρα γιατί παρασύρονται νέα παιδιά, αλλάζει η ροή της κοινωνίας και όλα αυτά με προβληματίζουν. Δεν μ’ αρέσει όλο αυτό.
Βλέπω ότι με αυτό το πρότυπο θα έχουμε παρενέργειες. Διαλύεται η οικογένεια, δεν το καταλαβαίνετε; Διαλύεται η παραδοσιακή οικογένεια. Δύο χιλιάδες χρόνια προχωρήσαμε και φτάσαμε εδώ, με τον άνδρα τη γυναίκα, τον γάμο και τα παιδιά. Τώρα αλλάζει αυτό», είπε.
Και συμπληρώνοντας το ομοφοβικό και σεξιστικό του προσωπείο, μίλησε για το πώς παρεμβαίνουν στα πολιτικά οι σύζυγοι των αρχηγών. Συγκεκριμένα είπε:
«Οι σύζυγοι των αρχηγών μπορούν και συμμετέχουν στα πολιτικά. Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι ο κ. Τάιλερ αύριο το πρωί θα έχει γνώμη. Πίστευα ότι οι αριστεροί είχαν κάποιες αξίες, κάποιοι άνθρωποι που έχουν δώσει τη ζωή τους στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούν να βρίσκονται στη σκιά του Τάιλερ».
Είναι πλέον ξεκάθαρη η θέση της εκπομπής, και των μελών της, στα ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα, είτε γιατί θέλουν να κάνουν νούμερα τηλεθέασης πατώντας στις ζωές περιθωριοποιημένων ατόμων, είτε γιατί έτσι προβάλλουν έμμεσα το ομοφοβικό τους πρόσωπο.