Μεγάλο αριθμό προφυλακτικών στέλνει η ΔΟΕ στο Ρίο ενόψει των αγώνων

25/05/2016

Περίπου 450.000 προφυλακτικά πρόκειται να στείλει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) το Ρίο ντε Τζανέιρο για του επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο αριθμός αυτός είναι τρεις φορές μεγαλύτερος, απ΄αυτόν στους αγώνες του 2012 στο Λονδίνο, σύμφωνα με το Associated Press. Κοινώς 42 προφυλακτικά ανά αθλητή.

Είναι γνωστό πως στις ημέρες των αγώνων, οι ερωτικές περιπτύξεις των αθλητών στα ολυμπιακά χωριά είναι έντονες. Αν και δημοσιεύματα θέλουν  την αύξηση των προφυλακτικών να είναι συνδεδεμένη με το ξέσπασμα του ιού Zika, η ΔΟΕ έχει αρνηθεί ότι ο ιός ήταν μέρος της απόφασης αυτής.

Εν τω μεταξύ, η ομάδα της Αυστραλίας δήλωσε ότι πρόκειται να φέρει τα δικά της αντιιικά προφυλακτικά στα παιχνίδια.

Η ΔΟΕ ξεκίνησε τη διανομή προφυλακτικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1992 για την ευαισθητοποίηση γύρω από τον HIV.

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!