Μακ Γκάουαν: “Μου είπαν να μακρύνω τα μαλλιά μου για να αρέσω στους άνδρες” 

05/01/2020
από
Μακ Γκάουαν: "Μου είπαν να μακρύνω τα μαλλιά μου για να αρέσω στους άνδρες" 
Μακ Γκάουαν: "Μου είπαν να μακρύνω τα μαλλιά μου για να αρέσω στους άνδρες" 

Ηθοποιός και non-binary άτομο με το όνομα Ρόουζ Μακ Γκάουαν (Rose McGowan) δήλωσε ότι ζητήθηκε από αυτό να μακρύνει τα μαλλιά του, διαφορετικά αυτό θα έχει κόστος στη δουλεία του και θα το καθιστούσε λιγότερο επιθυμητό στους άνδρες.

Είναι γνωστό για το ρόλο του ως Paige Matthews στην επιτυχημένη σειρά φαντασίας και μυστηρίου “Οι Μάγισσες” από το τηλεοπτικό δίκτυο Warner Bros.

Μεταξύ άλλων, είπε στο Hunger Magazine για την “ψευδαίσθηση των φύλων” :

“Όσο πιο μακριά είναι τα μαλλιά μου, τόσο λιγότερο δυνατό αισθάνομαι.” 

«Είχα πάντα κοντά μαλλιά» , εξήγησε, αλλά «όταν ήμουν στο Χόλιγουντ, μου είπαν ότι έπρεπε να έχω μακριά μαλλιά, αλλιώς οι άνδρες δε θα ήθελαν να με γ@...σουν. Κι αν δεν ήθελαν να με γ@...σουν, δεν έπαιρνα τη δουλειά. Κι αυτό μου το είπε μία γυναίκα. Αυτό που παρατήρησα όταν ξύρισα το κεφάλι μου ήταν ότι οι άνδρες μπορούσαν να ακούσουν τις λέξεις που έβγαιναν από το στόμα μου για πρώτη φορά. Δε μπορούσαν να με ακούσουν πριν. Δεν το περίμενα αυτό.” 

Στη συνέντευξη πρόσθεσε ότι θεωρεί “πραγματικά ηλίθιο” το να ρωτάει κανείς “πώς οι άνδρες ξέρουν αν τους επιτρέπεται να φλερτάρουν πια;” .

“Αυτή η ερώτηση με κάνει να θέλω να χτυπήσω το κεφάλι στο πάτωμα.

Εάν δεν ακουμπάτε τους ανθρώπους παρά στη θέλησή τους, θα είστε εντάξει. Αν δεν πιέζετε, ενώ δε θέλουν να βγουν μαζί σας, θα είστε εντάξει. Αν δεν πάτε να εκδικηθείτε, επειδή αυτό το κορίτσι δε σας γουστάρει, θα είστε εντάξει. Είναι καλό να φλερτάρετε, αλλά είναι διαφορετικό, όταν κάποιος σε κερνάει ένα ποτό και σκέφτεται ότι είσαι κτήμα του εκείνη την ώρα, ή για ολόκληρη τη νύχτα.

Οι άνδρες «παγιδεύονται […] με πραγματικά άδικο τρόπο από ένα άδικο σύστημα. Η καρδιά μου σπάει για τα αγόρια που βλέπω πώς διαμορφώνονται σε άντρες. Εάν μπορούσαμε να ξαναγυρίσουμε στην κατανόηση ότι είμαστε άνθρωποι πριν από το φύλο, τότε θα μπορούσαμε να λύσουμε πολλά προβλήματα” .
Δες και αυτό!