Κυκλοφόρησε το τρέιλερ του πρώτου γκέι ιαπωνικού ριάλιτι γνωριμιών του Netflix

06/06/2024
από
Το πρώτο ιαπωνικό ριάλιτι γνωριμιών για άτομα του ίδιου φύλου, «The Boyfriend», έρχεται επιτέλους στο Netflix.

Μετά τις επιτυχίες του BBC «I Kissed A Boy» και «I Kissed A Girl» και το «Queer Love: The Ultimatum» του Netflix, μόνο τον περασμένο χρόνο, η επόμενη μεγάλη γκέι ενοχική μας απόλαυση μας είναι εδώ: το «The Boyfriend».

Η πρώτη γκέι σειρά γνωριμιών στην Ιαπωνία ακολουθεί εννέα ΛΟΑΤΚΙ+ άνδρες που συναντώνται για να ζήσουν σε ένα παραθαλάσσιο σπίτι και να εργαστούν σε ένα καφέ για ένα μήνα, καθώς ξεκινούν την αναζήτηση της αγάπης – ερωτικά και πλατωνικά.

«Ξεκινήσαμε θέλοντας να αναδείξουμε τις φιλίες και τις προσωπικότητες των νεαρών ανδρών. Η εστίασή μας δεν ήταν μόνο στον ρομαντισμό, αλλά και στο να περνούν χρόνο μαζί και να βιώνουν την προσωπική τους ανάπτυξη», εξήγησε ο Dai Ota, εκτελεστικός παραγωγός των live action originals στο Netflix της Ιαπωνίας.

«Συζήτησα με το καστ πώς η ανάπτυξη και οι πολύτιμες εμπειρίες πηγάζουν από τις κοινές φιλίες, τα νιάτα και τους αγώνες, όχι μόνο από το ρομάντζο.

«Αυτό οδήγησε σε πολλά απροσδόκητα θαύματα στα γυρίσματα», πρόσθεσε ο σκηνοθέτης Keisuke Hishida.

Σε ένα σύντομο τρέιλερ που δημοσίευσε το Netflix, δύο από τους άνδρες κάθονται στην παραλία και σκέφτονται να φιληθούν για να διαπιστώσουν αν πραγματικά ταιριάζουν ο ένας με τον άλλον.

Μην σας ξεγελάει ο όρος dating show – το «The Boyfriend» δεν φαίνεται να είναι σαν το  «Love Island». Όπως προϊδεάζει το τρέιλερ, οι άνδρες της ομάδας παίρνουν τα πράγματα πολύ πιο αργά και πολύ πιο σοβαρά.

Μέσα από τις αγκαλιές, τα χεράκια και τα φιλιά, επεξεργάζονται αν μπορούν πραγματικά να ερωτευτούν. Φαίνεται απίθανο να μην υπάρξει κάποιο δράμα στην πορεία όμως, με μια σκηνή στο τρέιλερ να υπόσχεται δάκρυα και μεγάλες, μεγάλες ερωτήσεις.

Η πρωτοποριακή νέα εκπομπή θα παρουσιαστεί από έναν εκλεκτό αριθμό διασημοτήτων της Ιαπωνίας, όπως οι ηθοποιοί MEGUMI και Chiaki Horan, ο ηθοποιός Yoshimi Tokui, η τραγουδίστρια Thelma Aoyama και η drag queen Durian Lollobrigida.

Το «The Boyfriend» είναι μια τολμηρή κίνηση του Netflix, αν σκεφτούμε ότι η αποδοχή των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στην Ιαπωνία δεν είναι τόσο διαδεδομένη και κανονικοποιημένη.

Αν και περίπου τα δύο τρίτα των κατοίκων της Ιαπωνίας είναι υπέρ της ισότητας στον γάμο, η χώρα παραμένει η μόνη χώρα της G7 που δεν την έχει θεσμοθετήσει.

Ωστόσο, πολλά περιφερειακά δικαστήρια έχουν κρίνει την απαγόρευση ως «αντισυνταγματική» – πιο πρόσφατα, τον Μάρτιο, το δικαστήριο του Σαπόρο στη βόρεια Ιαπωνία τη χαρακτήρισε «διάκριση».

Τότε, το Ανώτατο Δικαστήριο δήλωσε ότι «η θέσπιση του γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου δεν φαίνεται να έχει μειονεκτήματα ή επιβλαβείς συνέπειες» και ανέφερε ότι «αναμένεται έντονα» να «θεσμοθετήσει σύντομα έναν κατάλληλο νόμο» το κοινοβούλιο της χώρας.

Το πρώτο επεισόδιο του The Boyfriend θα είναι διαθέσιμο στο Netflix των ΗΠΑ στις 9 Ιουλίου. Τα επεισόδια θα προβάλλονται τις επόμενες τέσσερις Τρίτες.
Δες και αυτό!