Ο μέσος αστέρας της Morecambe, Yann Songo’o, αντιμετωπίζει απαγόρευση 12 αγώνων από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, επειδή έβρισε με ομοφοβικό τρόπο έναν αντίπαλο παίκτη.

Ο 29χρονος Γάλλος παίκτης, πήρε κόκκινη κάρτα για «εξύβριση και κακοποιητική λεκτική επίθεση» στο 45ο λεπτό του αγώνα League Two, εναντίον της Tranmere Rovers, στις 30 Ιανουαρίου.

Yann Songo
Yann Songo

Η επίθεση του Songo’o έγινε μετά από φάουλ, που άφησε έναν από τους παίκτες της Tranmere με τραυματισμό, που θα χρειαστεί θεραπεία. Καθώς ξεκίνησε μια κουβέντα μεταξύ των δύο ομάδων, ο Songo’o ακούστηκε να αποκαλεί έναν άλλο παίκτη «πούστη».

Στη συνέχεια, η FA ξεκίνησε έρευνα για τη συμπεριφορά του Songo’o, ανακοινώνοντας την Πέμπτη (11 Φεβρουαρίου), ότι κατηγορήθηκε επίσημα για παραβίαση των κανονισμών.

Το Songo’o αντιμετωπίζει απαγόρευση μεταξύ 6 και 12 αγώνων, εάν η ποινή διατηρηθεί, σύμφωνα με τους αυστηρούς νέους κανόνες διάκρισης, που εισάγονται από αυτή τη σεζόν.

Η FA δήλωσε: «Ο Yann Songo’o της Morecambe FC κατηγορήθηκε για «επιβαρυντική παραβίαση» του Κανονισμού Ε3 της FA, μετά την αγωνιστική του EFL League Two, εναντίον της Tranmere Rovers FC το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021.

«Υποστηρίζεται ότι ο μέσος χρησιμοποίησε καταχρηστικό και/ή προσβλητικό λόγο εναντίον ενός αντιπάλου, κατά τη διάρκεια του 45ου λεπτού του αγώνα, κάτι που είναι αντίθετο με τον Κανονισμό Ε3.1 της FA, και ότι αυτό αποτελεί «επιβαρυντική παράβαση», όπως ορίζεται στον Κανονισμό FA Ε3.2, επειδή ο λόγος του περιλάμβανε αναφορά στον σεξουαλικό προσανατολισμό.

“Ο Yann Songo’o έχει περιθώριο έως την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021 για να δώσει μια απάντηση.”

Το Songo’o καταδικάστηκε έντονα από την Rover & Out, μια ομάδα ΛΟΑΤ+ φιλάθλων συνδεδεμένη με τον Tranmere. «Είμαστε περήφανοι για την ανταπόκριση των παικτών μας στο να αναγνωρίσουμε αμέσως ότι οι λέξεις που χρησιμοποιήθηκαν ήταν απαράδεκτες», έγραψαν στο Twitter μετά τον αγώνα.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον διαιτητή, (Paul Howard), ο οποίος ενήργησε γρήγορα για να απομακρύνει τον παίκτη από το γήπεδο και θα επικοινωνήσουμε μαζί του για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για την αποφασιστική του δράση.

«Θα επικοινωνήσουμε με την Morecambe FC για να εκφράσουμε τις ανησυχίες μας για το γεγονός ότι συνέβη αυτό το περιστατικό και να ζητήσουμε πληροφορίες σχετικά με το τι θα κάνουν για να αποφευχθεί τέτοια συμπεριφορά στο μέλλον.»

Η Morecambe FC αρνήθηκε να απαντήσει για τον παίκτη του εκείνη τη στιγμή, λέγοντας ότι περίμεναν μια τελική αναφορά αγώνα, πριν κάνουν κάποιο συγκεκριμένο σχόλιο για το συμβάν.

Ωστόσο, ο σύλλογος αρνήθηκε και πάλι να σχολιάσει την Τετάρτη (10 Φεβρουαρίου), όταν προσεγγίστηκε από το πρακτορείο ειδήσεων της PA.