Ένας Ιρανός κληρικός είπε στους πιστούς του να απομακρυνθούν από εκείνους που έχουν εμβολιαστεί κατά του COVID-19, καθώς έχουν «γίνει ομοφυλόφιλοι».

Ο Ayatollah Abbas Tabrizian, ένας κληρικός από την πόλη Qom, μοιράστηκε την ομοφοβική και άκρως αντιεπιστημονική άποψη αυτή, στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, όπου έχει σχεδόν 210.000 ακόλουθους.

κορονοϊός, κληρικός
Ayatollah Abbas Tabrizian

«Μην πλησιάζετε εκείνους που έχουν λάβει το εμβόλιο COVID. Έχουν γίνει ομοφυλόφιλοι», έγραψε.

Το συγκεκριμένος κληρικός έχει επικριθεί ευρέως για τα σχόλιά του. Η Ιρανή Sheina Vojoudi δήλωσε στην Jerusalem Post ότι ο συγκεκριμένος κατηγορεί όλες τις αδυναμίες στη σεξουαλικότητα.

«Οι κληρικοί στο Ιράν πάσχουν από έλλειψη γνώσης και ανθρωπιάς», δήλωσε η Vojoudi.

«Στην πραγματικότητα, ο στόχος του με το να διαδώσει ανοησίες είναι να προσπαθήσει να τρομάξει τους ανθρώπους [από] το να εμβολιαστούν, ενώ ο αρχηγός του καθεστώτος και άλλοι αξιωματούχοι έκαναν το [εμβόλιο] της Pfizer και δεν το παρέχουν στους ανθρώπους με τη δικαιολογία ότι δεν εμπιστεύονται τη Δύση.»

Ο Tabrizian δεν είναι η πρώτη φορά που προβαίνει σε τέοιες πράξεις. Γελοιοποιήθηκε ευρέως τον Ιανουάριο του 2020, όταν μοιράστηκε ένα βίντεο ισχυριζόμενος ότι έγραφε ένα αντίγραφο ενός αμερικανικού επιστημονικού βιβλίου, λέγοντας ότι η «ισλαμική ιατρική» είχε καταστήσει τέτοια -αμερικανικά- βιβλία «άσχετα».

Ο Abbas Tabrizian προσπαθεί να κάνει την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα τον “αποδιοπομπαίο τράγο” σε ό,τι αφορά στην COVID-19.

Ο Tabrizian έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος του χρόνου του στη διάδοση επικίνδυνων ψευδών πληροφοριών σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού, από τότε που ο ιός ξεκίνησε την ταχεία εξάπλωσή του σε όλο τον κόσμο.

Τον Φεβρουάριο του 2020, χλευάστηκε από μεγάλο μέρος του γενικού πληθυσμού στο Ιράν, όταν μοιράστηκε ένα βίντεο στο Telegram, με 13 συμβουλές για να βοηθήσει τους ανθρώπους να αποφύγουν την COVID-19.

Αλλά, το βίντεο δεν ήταν γεμάτο με χρήσιμες συμβουλές. Ισχυρίστηκε για παράδειγμα ότι το βούρτσισμα των μαλλιών, η κατανάλωση κρεμμυδιού και η εμβάπτιση ενός κομματιού βαμβακιού σε βιολετί ελαιόλαδο, πριν την τοποθέτησή του στον πρωκτό, πριν από τον ύπνο, θα αποτρέψουν τους ανθρώπους να προσβληθούν από τον ιό.

Peter Tatchell
Peter Tatchell

Ο ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβιστής, Peter Tatchell, δήλωσε στην Jerusalem Post, ότι ο Tabrizian προσπαθεί να καταστήσει την κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων τον αποδιοπομπαίο τράγο.

«Δαιμονοποιεί τόσο το πρόγραμμα εμβολιασμού, όσο και τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα χωρίς αποδεικτικά στοιχεία», δήλωσε ο Tatchell.

“Προσπαθώντας να τρομάξει το κοινό να μην εμβολιαστεί κατά της COVID-19, τροφοδοτεί την πανδημία και θέτει σε κίνδυνο ζωές.”

Οι αβάσιμοι ισχυρισμοί του Tabrizian έρχονται λίγες μόνο εβδομάδες μετά από τις δηλώσεις ενός Ισραηλινού ραβίνου, που ισχυρίστηκε ότι τα εμβόλια του κορονοϊού μπορούν να κάνουν τους ανθρώπους γκέι.

Daniel Asor
Daniel Asor

Ο Daniel Asor παρακάλεσε τους πιστούς του να αποφύγουν τον εμβολιασμό κατά της COVID-19, λέγοντας ότι θα μπορούσε να τους «μετατρέψει» σε ομοφυλόφιλους.

Περιττό να πούμε, δεν υπάρχει καν ένα απόσπασμα αποδεικτικών στοιχείων για να υποστηρίξει κανέναν από τους ομοφοβικούς ισχυρισμούς του Tabrizian και του Asor.

Επιπλέον, είναι αυτονόητο ότι τα εμβόλια δεν μπορούν να «μετατρέψουν» κανέναν σε γκέι. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οποιοδήποτε εμβόλιο είχε ως αποτέλεσμα ένα άτομο να αλλάξει τον σεξουαλικό του προσανατολισμό. Το να είσαι ομοφυλόφιλος δεν είναι επιλογή, ούτε είναι παρενέργεια ενός εμβολίου.