Κίνα: Χρησιμοποίησαν ένα κενό στον νόμο για να παντρευτούν μέσω Zoom

10/10/2022
από
γάμος, zoom
γάμος, zoom
Τα ομόφυλα ζευγάρια από την Κίνα αποδεικνύουν ότι η αγάπη κερδίζει πάντα με το να παντρεύονται μέσω του διαδικτύου, από το zoom, χάρη σε ένα νομικό κενό.

Από πέρυσι, το περιοδικό Rest of the World υπολογίζει ότι περίπου 200 ζευγάρια από την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ έχουν παντρευτεί μέσω του Zoom στην κομητεία της Γιούτα.

Ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών κατέστη δυνατός στη Γιούτα, καθώς δεν έχει απαιτήσεις διαμονής ή υπηκοότητας για άδειες γάμου και η Provo επιτρέπει τους διαδικτυακούς διεθνείς γάμους.

Ο Michael Foley, ραδιοφωνικός παρουσιαστής και αδειοδοτημένος υπάλληλος γάμου στη Γιούτα, είπε ότι ορισμένα ζευγάρια περίμεναν χρόνια για να παντρευτούν.

«Είναι φανερό, ότι «αυτό επιτέλους συμβαίνει», είπε στον Guardian, «ότι επιτέλους βρήκαν έναν τρόπο να το κάνουν».

Στη Γιούτα οι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών έχουν αναγνωριστεί από το 2014, αλλά στην Κίνα (όπου η ομοφυλοφιλία αποποινικοποιήθηκε μόλις το 1997), ο γάμος μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών παραμένει παράνομος.

Τα σύμφωνα συμβίωσης είναι, επίσης, παράνομα στο Χονγκ Κονγκ, αν και οι αρχές της πόλης αναγνωρίζουν γάμους, που τελέστηκαν στο εξωτερικό για συζυγικά επιδόματα, για φορολογικούς σκοπούς, βίζα εξαρτημένης εργασίας, και στέγαση.

«Έκανε την αγάπη μας πιο δυνατή»

Ο Liu Yangming και ο Zhu Guangyu, και οι δύο με έδρα το Guangzhou της Κίνας, είναι ένα από τα ζευγάρια, που επέλεξαν να παντρευτούν διαδικτυακά.

«Έκανε την αγάπη μας πιο δυνατή», είπε ο Yangming στο Rest of World.

«Παλιότερα πιστεύαμε ότι μπορεί να χωρίσουμε κάποια μέρα, αλλά τώρα δεν μπορούμε απλά να χωρίσουμε».

Η μαμά του Yangming μπήκε διαδικτυακά στην τελετή για να δει τον γιο της να παντρεύεται, παρακολουθώντας την τελετή από το σπίτι της. Είπε ότι ήταν «χαρά» να βλέπει το παιδί της να παντρεύεται, αλλά πονούσε, που ήξερε ότι ο γάμος τους δε θα αναγνωριστεί στην Κίνα.

Ο Yangming και ο Zhu δε χρειάστηκε να κάνουν αίτηση για βίζα για να παντρευτούν και η όλη υπόθεση κόστισε λιγότερο από 300 δολάρια.

Παρά το γεγονός ότι ο γάμος τους δεν έχει νομική ισχύ στην Κίνα, ζευγάρια όπως οι Yangming και Guangyu έχουν πει ότι ο γάμος τους έχει κάνει να αισθάνονται πιο ασφαλείς στη σχέση τους.

Από την έναρξη της πανδημίας το 2020, ο υπάλληλος της κομητείας Γιούτα και το γραφείο του ελεγκτή πραγματοποίησαν διαδικτυακούς γάμους για περισσότερα από 3.500 διεθνή ζευγάρια, συμπεριλαμβανομένων συντρόφων από την Κίνα, τη Φινλανδία, τη Γαλλία και την Κένυα, σύμφωνα με τη New York Times.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!