Κι άλλος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δεν θα ψηφίσει την ισότητα στον γάμο

10/01/2024
από
Ο Κώστας Γκιουλέκας, βουλευτής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει την ισότητα στον γάμο καθώς διαφωνεί με το θέμα της τεκνοθεσίας.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης στην εκπομπή «One Talk», ο βουλευτής είπε: «Έχω σοβαρές επιφυλάξεις και διαφωνίες σχετικά με το θέμα αυτό, γιατί ακούω από τη μια πλευρά κάποιους δικαιωματιστές να μιλούν για τα δικαιώματα ορισμένων ανθρώπων, και βεβαίως όλα τα δικαιώματα θα πρέπει να γίνονται σεβαστά. Από την άλλη ακούω αυτούς που έχουν επιφυλάξεις και αμφισβητήσεις. Δεν ακούω τίποτα για τα δικαιώματα των παιδιών. Αυτό είναι το πρώτο που θα πρέπει να απασχολήσει και αυτό θα πρέπει να τεθεί σε μια δημόσια συζήτηση».

Χωρίς να είναι ενημερωμένος φυσικά ότι η ισότητα στον γάμο αφορά και στα δικαιώματα των παιδιών των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων – τα οποία αντιμετωπίζουν πολλαπλές δυσκολίες λόγω της έλλειψης νομικού πλαισίου – συνέχισε λέγοντας:

«Ένα παιδί τεσσάρων και πέντε ετών, θα πρέπει να δούμε πως θα το προστατεύσουμε καλύτερα από όλες τις πλευρές. Έχω, λοιπόν, σοβαρές επιφυλάξεις και διαφωνίες αλλά περιμένω να ακούσω και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Εγώ όμως έχω αυτήν την αρχική τοποθέτηση».

Στη συνέχεια, ο ίδιος επισήμανε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα δεν αποτελεί πολιτικό θέμα αλλά κοινωνικό (δεν μας ξεκαθάρισε πως ακριβώς διαχωρίζει αυτά τα δύο μεταξύ τους), και έτσι δεν γίνεται να συζητάμε για κομματική πειθαρχία.

«Έχουμε το δικαίωμα σε τέτοια θέματα συνείδησης, αυτά είναι κοινωνικά θέματα και δεν είναι θέματα πολιτικής φύσεως. Έχουμε το δικαίωμα της άποψής μας. Στο κόμμα μας επιτρέπεται και η αντίθετη άποψη και η συζήτηση.

«Σε κοινωνικά θέματα δεν μπαίνει κομματική πειθαρχία», είπε συγκεκριμένα.

Εννοείται ότι επιτέθηκε και στο θέμα της παρένθετης κύησης, χωρίς να γνωρίζει από ό,τι φαίνεται ότι υπάρχει ήδη σχετικό νομικό πλαίσιο, αφού ξεκαθάρισε ότι δεν συμφωνεί με την τεκνοθεσία γενικότερα.

«Διαφωνώ με το θέμα της τεκνοθεσίας. Δεν θα το ψηφίσω.

«Είναι δυνατόν να μιλάμε για παρένθετη μητέρα; Δηλαδή η γυναίκα ουσιαστικά καταντά μια τεκνοποιητική μηχανή. Παραγγέλνουμε παιδιά σε μια γυναίκα και της λέμε κάνε μας ένα αγόρι και ένα κορίτσι, το θέλουμε 1,80 με μπλε μάτια», δήλωσε.
Δες και αυτό!