Καθολικοί επιτέθηκαν στη γραμμή πρόληψης της αυτοκτονίας επειδή στήριζε και ΛΟΑΤΚ άτομα

26/03/2021
από

Η Διάσκεψη των Καθολικών Επισκόπων των Η.Π.Α. πίεσε αθόρυβα και παρασκηνιακά κατά της δημιουργίας της Εθνικής Γραμμής Αυτοκτονίας το 2019, διότι περιελάβανε ειδική υποστήριξη για ΛΟΑΤΚ+ άτομα.

«Όλα τα άτομα πρέπει να προστατεύονται από τη βία, αλλά η κωδικοποίηση των ταξινομήσεων «σεξουαλικός προσανατολισμός» και «ταυτότητα φύλου», όπως περιέχονται στο S. 47, είναι προβληματική», παραδέχτηκαν οι επίσκοποι σε δήλωση.

Ακόμη, αρνήθηκαν να εξετάσουν το ενδεχόμενο παροχής ευρύτερων δημόσιων προστατευτικών καταλυμάτων για γυναίκες, για ανθρώπους με διαφορετικό του λευκού χρώμα δέρματος, και για άτομα με αναπηρία, που θα συμπεριληφθούν στον νόμο περί ισότητας, επειδή το νομοσχέδιο θα παρέχει προστασία, χωρίς διακρίσεις και για ΛΟΑΤΚ+ άτομα. Οι επίσκοποι επέκριναν στο παρελθόν τον Νόμο για την Απαγόρευση των Διακρίσεων στην Εργασία (ENDA), επειδή δε διακρίνει «μεταξύ της σεξουαλικής κλίσης και της σεξουαλικής συμπεριφοράς» και «δεν αντιπροσωπεύει ένα αυθεντικό βήμα προς τα εμπρός στην αναζήτηση της δικαιοσύνης στον χώρο εργασίας».

Οι επίσκοποι εναντιώνονται ακόμη και στην Πράξη Δικαιοσύνης για Όλους, μια νομοθεσία που προωθείται από τους Ρεπουμπλικάνους, που θα παρέχει κάποιες προστασίες χωρίς διακρίσεις, αλλά με μεγαλύτερες θρησκευτικές εξαιρέσεις. Αυτή η έκδοση μάλιστα υποστηρίζεται από την Εκκλησία των Αγίων των Τελευταίων Ημερών, την Ορθόδοξη Ένωση, και πολλές άλλες θρησκευτικά συνδεδεμένες ομάδες.

Ο νόμος για την ισότητα θα αποτελούσε «παραβίαση πολύτιμων δικαιωμάτων στη ζωή και τη συνείδηση», λένε. Ο Καρδινάλιος της Νέας Υόρκης, Timothy Nolan, περιέγραψε το νομοσχέδιο ως «άρρωστο» και είπε ότι θα «σπάσει τη θρησκευτική ελευθερία». Κι αυτός ο άνθρωπος είναι και ο πρόεδρος της επιτροπής θρησκευτικής ελευθερίας της ομάδας.
Δες και αυτό!