Καθηγητής Θεολογίας του ΑΠΘ εκφράζει ομοφοβικά σχόλια με αφορμή την ισότητα στον γάμο

229
Μια εξαιρετικά ομοφοβική συνέντευξη έδωσε ο π. Βασίλειος Καλλιακμάνης, ο οποίος είναι και καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ, στην εκπομπή «Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία». Βέβαια, δεν έλειψαν και τα ομοφοβικά σχόλια από την πλευρά της δημοσιογράφου, Μαρία Γιαχνάκη.

Με αφορμή το επικείμενο νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο, ο καθηγητής κλήθηκε να μιλήσει απαντώντας στο εξής ερώτημα: «από ποια θεολογική και ανθρωπολογική βάση φτάνουμε στην ποιμαντική αντιμετώπιση και διευθέτηση αυτού του ευαίσθητου ζητήματος;».

Και μόνο η επιλογή ενός παπά να τοποθετηθεί για το συγκεκριμένο θέμα, είναι φυσικά ακατάλληλη. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ακούστηκαν πολλά ομοφοβικά σχόλια με τον παπά να αντιτίθεται στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Θα μας πείτε, «τι πιο σύνηθες να συμβεί;».

Μεταξύ άλλων, ο καθηγητής ανέφερε ένα παράδειγμα ενός μικρού κοριτσιού, το οποίο σύμφωνα με εκείνον, είχε παρασυρθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να νομίζει ότι του αρέσουν τα κορίτσια. Η δημοσιογράφος, μη μπορώντας να κρατήσει την ομοφοβία της, επισήμανε ότι η διαφήμιση επηρεάζει τα παιδιά. Με άλλα λόγια, τα κάνει γκέι.

Η συζήτηση έγινε ακόμα χειρότερη, και σίγουρα πιο επικίνδυνη, όταν ο π. Καλλιακμάνης μίλησε για «παιδοφιλία». Αφοσιωμένος (υποτίθεται) στα δικαιώματα των παιδιών, είχε την εξής απορία: γιατί ενώ θεωρείται η παιδοφιλία ποινικά κολάσιμη, υπάρχει επιθυμία να νομιμοποιηθεί η τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια; Κανονικά αν βρισκόμασταν σε ένα λιγότερο ανεκτικό κράτος, η συγκεκριμένη δήλωση θα είχε νομικές επιπτώσεις. Στο δικό μας όμως, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα.

Αυτά είναι μόνο κάποια από τα ομοφοβικά σχόλια που ακούστηκαν στην εκπομπή. Αν επιθυμείτε να ακούσετε και τα υπόλοιπα, δείτε παρακάτω (αν και σίγουρα δεν σας το συστήνουμε):

Για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών μίλησε ο Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ, π. Βασίλειος Καλλιακμάνης