Καταγγελία επίθεσης σε lgbtqi+ στέκι στη Θεσσαλονίκη

15/01/2020

Επίθεση στο αυτο-οργανωμένο κι αυτο-διαχειριζόμενο lgbtqi+ στέκι “Κοντροσόλ “, πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες.

Σύμφωνα με την καταγγελία:

“Μεταξύ Τετάρτης 08/01 και Σαββάτου 11/01, δεχτήκαμε επίθεση στον χώρο μας, ένα αυτο-οργανωμένο, αυτο-διαχειριζόμενο lgbtqi+ στέκι στη Θεσσαλονίκη.

Παραβιάστηκε ο χώρος, με σκοπό να γραφτούν συνθήματα αντι-φεμινιστικού περιεχομένου που στοχοποιούσαν (με ονοματεπώνυμο) σύντροφ@ που δεν ανήκει στην συνέλευση μας, αλλά κινείται στον χώρο και σε κοινούς κύκλους. Η κίνηση αυτή επιτίθεται προσωπικά στο συγκεκριμένο άτομο, αλλά ταυτοχρόνως έχει και πολιτικό αντίκτυπο στο στέκι. Οι υπογραφές που χρησιμοποιήθηκαν δεν συνάδουν μεταξύ τους και πιστεύουμε πως μόνο σκοπό είχαν να παραπλανήσουν.

Θα ακολουθήσει εκτενέστερο κείμενο τις επόμενες μέρες.”

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!