Καπουτζίδης: «Δε φαντάζεστε πόση δύναμη δίνουν οι γονείς όταν αγαπάνε τα παιδιά τους»

16/02/2024
από
Μιλώντας στο «Breakfast @star», ο Γιώργος Καπουτζίδης εξέφρασε τη χαρά του και τη συγκίνησή του για την ψήφιση της ισότητας στον γάμο, ενώ όταν αναφέρθηκε στους γονείς του ξέσπασε σε κλάματα.

«Χθες δεν εκδήλωσα καθόλου το συναίσθημά μου, ήμουν παγωμένος, συγκρατημένος και σήμερα κλαίω από το πρωί. Τώρα γελάω που μιλάμε, μετά που θα κλείσουμε, θα είμαι στην προηγούμενη κατάσταση», είπε αρχικά ο γνωστός σεναριογράφος και ηθοποιός.

Στη συνέχεια, αποκάλυψε ότι πριν μπει στη Βουλή κάλεσε τους γονείς του για να τους ενημερώσει ότι δεν θα μπορεί να έχει το κινητό μαζί του, ώστε να μην ανησυχούν. Όταν όμως άκουσε τη φωνή της μητέρας του, είπε κάτι άλλο.

«Τους είπα σας ευχαριστώ που με κάνατε τον άνθρωπο που έγινα και που με μεγαλώσατε έτσι όπως με μεγαλώσατε και σας ευχαριστώ για τη δύναμη που μου δώσατε. Γιατί δεν καταλαβαίνετε πόση δύναμη παίρνει ένα παιδί, όταν νιώθει ότι οι γονείς του είναι υπερήφανοι γι’ αυτό, περήφανοι όχι γιατί κέρδισε ένα διαγώνισμα. Περήφανοι για την καρδιά του, την επιτυχία αλλά και την αποτυχία του», είπε ενώ ξέσπασε σε κλάματα.

«Ονειρεύομαι έναν κόσμο όπου κανένα παιδί δε θα χρειαστεί να κάνει αυτήν την άβολη συζήτηση και κανένας γονιός δε θα ντραπεί γι’ αυτό που είναι το παιδί του. Απλώς να το αφήσει να γίνει ένας καλός άνθρωπος. Δε φαντάζεστε πόση δύναμη δίνουν οι γονείς όταν αγαπάνε κι αποδέχονται τα παιδιά τους. Η αγάπη βγαίνει από την καρδιά. Η αγάπη δεν έχει γεννητικά όργανα. Δεν έχει φύλο η καρδιά. Αυτό ήθελα να πω. Συγγνώμη, αλλά τους αγαπάω πολύ για τη δύναμη που μου έδωσαν», συμπλήρωσε.

Την ίδια στιγμή, ευχαρίστησε την εκπομπή για την κάλυψη του θέματος όλο αυτό το διάστημα, ενώ και προσωπικά τον Ετεοκλή Παύλου για την ορατότητα που δίνει στα ανάπηρα άτομα, μέσω του προσωπικού του βιώματος.
Δες και αυτό!