Το πολυαναμενόμενο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών παρακολουθήσαμε χθες το βράδυ από τη συχνότητα της ΕΡΤ (και όχι μόνο). Έξι άνδρες πολιτικοί απάντησαν στις ερωτήσεις έξι δημοσιογράφων αγγίζοντας έξι θεματικές.
Και μπορεί η μία απ΄αυτές (τις θεματικές) να είχε να κάνει με το κοινωνικό κράτος, καμία ωστόσο ερώτηση δεν έγινε που να αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του κράτους απέναντι σε αυτά. Φυσικά ούτε λόγος για τα ζητήματα της κοινότητάς μας, παρότι τους τελευταίους μήνες έχουμε αρκετές φορές παρακολουθήσει κόμματα και εκπροσώπους τους να διαφωνούν για το «ποιος έχει κάνει περισσότερα για μας». Θυμηθείτε απλώς πριν λίγες εβδομάδες και με αφορμή την υποψηφιότητα Μιθριδάτη τι ακούγαμε και διαβάζαμε.
Έτσι όπως το βλέπω εγώ η απουσία των ΛΟΑΤΚΙ+ θεμάτων από ένα (τηλεοπτικό) ντιμπέιτ, μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα. Είτε ότι τα ΛΟΑΤΚΙ+ (άρα ανθρώπινα) δικαιώματα δε θεωρούνται αρκετά σημαντικά σε μια προεκλογική πολιτική ατζέντα (κάτι που δεν εξηγεί βέβαια γιατί γίνεται ένας πολιτικός χαμός, κάθε φορά που πάει να περάσει κάποιο) είτε γιατί θεωρούνται επικίνδυνα, ιδίως όταν στοχεύεις σε ένα συντηρητικό κοινό που βλέπει τηλεόραση (και δεν διαβάζει για παράδειγμα ΑΝΤΙVIRUS).
Χρειάζεται σε αυτό το σημείο να αναφερθώ και στο ερώτημα που έγινε στον Βελόπουλο και που έθιξε κατά κάποιον τρόπο ένα ΛΟΑΤΚΙ+ ζήτημα. Ακόμη και εδώ, όμως, στόχος του δημοσιογράφου ήταν να «κοροϊδέψει» τον πολιτικό για τη στάση του γύρω από τα εμβόλια και όχι να αναδείξει κάποιο ζήτημα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Το μαρτυρά και η κακοποιητική διατύπωση της ερώτησής του.
Ακόμη όμως και αυτή η ερώτηση θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από κάποιον άλλον πολιτικό, προκειμένου να κάνει κάποια τοποθέτηση, όπως είδαμε να συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις, στις οποίες σχολίαζαν ερωτήσεις που έγιναν σε άλλους ή απαντούσαν σε δικές τους. Τίποτα όμως.
Μάλλον είμαστε καλ@, αλλά όχι για τα ντιμπέιτ»
Σχόλιο: το rainbow στη φωτογραφία έχει ειρωνική διάθεση.