Το Journalists Network for Palestine – Greece (JNFP-GREECE) καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ισραηλινή επιχείρηση αναχαίτισης και κατάληψης πλοίων του Global Sumud Flotilla σε διεθνή ύδατα.
Οι ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν ένοπλα στον στολίσκο, καταλαμβάνοντας πλοία και κρατώντας τα πληρώματα. Μεταξύ αυτών βρίσκονται και τα ελληνικά πλοία «Οξυγόνο», «Βαγγέλης Πισσίας», «Παύλος Φύσσας» και «Αχέντ Ταμίμι», γεγονός που εγείρει σοβαρά ζητήματα προστασίας Ελλήνων πολιτών και διεθνούς νομιμότητας.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας, τα πλοία του Flotilla βρέθηκαν στο στόχαστρο: δέχθηκαν επιθέσεις με drones, υπέστησαν ζημιές, σημειώθηκαν παρεμβολές στις επικοινωνίες τους και ακολούθησαν απειλές από τις ισραηλινές αρχές.
Παρά τις δυσκολίες, τα πληρώματα συνέχισαν την αποστολή τους, αποδεικνύοντας την αποφασιστικότητα του διεθνούς κινήματος αλληλεγγύης να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας.
Η βίαιη αναχαίτιση και κατάληψη των πλοίων από το Ισραήλ αποτελεί τρομοκρατική πράξη, κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και του δικαιώματος της ελεύθερης ναυσιπλοΐας. Πρόκειται για μια ακόμη πράξη πειρατείας, που συνδέεται άμεσα με τη συνεχιζόμενη γενοκτονική πολιτική του Ισραήλ απέναντι στον παλαιστινιακό λαό.
Η Γάζα βρίσκεται εδώ και δύο χρόνια υπό συνθήκες γενοκτονίας: δεκάδες χιλιάδες νεκροί, ισοπεδωμένες πόλεις, κατεστραμμένα νοσοκομεία και μαζικός λιμός. Το Ισραήλ στοχοποιεί αμάχους, δημοσιογράφους αλλά και κάθε μορφή διεθνούς αλληλεγγύης που επιχειρεί να τους στηρίξει.
Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να καταδικάσει δημόσια την ισραηλινή ενέργεια, να αναλάβει διπλωματικές πρωτοβουλίες και να διασφαλίσει την προστασία των Ελλήνων πολιτών.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα πληρώματα του Flotilla, που κρατούνται παράνομα.
Καλούμε τα ελληνικά ΜΜΕ και τους εργαζόμενους σε αυτά να αναδείξουν το ζήτημα, να στηρίξουν τα πληρώματα και να απαιτήσουν την απελευθέρωσή τους.
Καλούμε τις δημοσιογραφικές ενώσεις:
Να εκδώσουν άμεσα ψηφίσματα αλληλεγγύης προς τα πληρώματα και τους δημοσιογράφους που κρατούνται.
Να απαιτήσουν από την ελληνική κυβέρνηση την καταδίκη της ισραηλινής πειρατείας και την απελευθέρωση όλων των επιβατών.
Να στηρίξουν κάθε προσπάθεια διεθνούς διερεύνησης των παραβιάσεων και να θέσουν το ζήτημα στις διεθνείς οργανώσεις Τύπου.
Το Journalists Network for Palestine – Greece (JNFP-GREECE), θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των πληρωμάτων, να απαιτεί την απελευθέρωσή τους και να δίνει φωνή στην αλήθεια της πολιορκημένης Γάζας. Η διεθνής αλληλεγγύη είναι το αντίπαλο δέος στη βαρβαρότητα. Και θα είναι παρούσα μέχρι την ημέρα που η Παλαιστίνη θα είναι ελεύθερη.
Σπάμε τον αποκλεισμό – Αλληλεγγύη στο Global Sumud Flotilla
– Λευτεριά στην Παλαιστίνη.
Journalists’ Network for Palestine – Greece (JNFP-GREECE)