Πρεμιέρα έκανε η νέα σεζόν του «Just the 2 of us» με τον Νίκο Κοκλώνη να υποδέχεται τα νέα ζευγάρια σε μια εκπομπή που λανσάρεται ως το πιο … διασκεδαστικό πάρτι της ελληνικής τηλεόρασης. 

Και μπορεί να ήταν όντως διασκεδαστικό αν δεν χρειαζόταν (συγγνώμη για την έκφραση) να φάμε στη μάπα άτομα που προσπάθησαν να μείνουν στη δημοσιότητα κάνοντας ομοφοβικές δηλώσεις, τη στιγμή μάλιστα που στην ίδια εκπομπή συμμετέχουν ανοιχτά (και μη) ΛΟΑΤΚΙ+ άνθρωποι και προσωπικότητες που έχουν δηλώσει υπέρ της κοινότητας. Πάρτε για παράδειγμα την περίπτωση του Πάνου Καλίδη, οποίος συμμετέχει και αυτός στο σόου.

Ας θυμηθούμε, λοιπόν, τι είχε πει ο συγκεκριμένος τραγουδιστής το (όχι και τόσο μακρινό) 2019: «Αν εξελιχθεί η ομοφυλοφιλία, που θα καταλήξει, σε κάτι καλό; Όταν ένας ομοφυλόφιλος υιοθετήσει ένα παιδί και το μεγαλώσει ως πατέρας, αυτό είναι καλό. Αν ένας ομοφυλόφιλος, εξωτερικά άντρας, το μεγαλώσει σαν μητέρα, το παιδί όταν καταλάβει πολύ γρήγορα τι γίνεται, μπορεί να έχει κάποιο πρόβλημα. Ειδικοί είναι οι ψυχολόγοι σε αυτό. Δεν είναι το φυσιολογικό αυτό. Δικαίωμα να μεγαλώσουν ένα παιδί έχουν όλοι, αλλά δεν είναι το ίδιο να μεγαλώνεις ένα παιδί κι ένα ζώο». Περιττό να σας πω πως κι αυτός, έσπευσε να ξεκαθαρίσει: «Είμαι κατά της ομοφυλοφιλίας, όχι κατά των ομοφυλόφιλων. Έχω φίλους ομοφυλόφιλους, αλλά δεν υποστηρίζω ότι αυτό είναι φυσιολογικό και καλό, γιατί όλα εξελίσσονται στη ζωή μας…».

Για όποιο θυμάται, οι δηλώσεις του είχαν προκαλέσει και τις αντιδράσεις άλλων διάσημων προσώπων, όπως π.χ. της Μαίρης Συνατσάκη που είχε απαντήσει στο Instagram: «Ευχαριστούμε τον Πάνο Καλίδη για τη βλακεία της ημέρας. Ας πάρουμε λίγη σοφία για την ζωή από τον άνθρωπο που θα σε έχει σαν μωρό… κου πεπε κου πεπε… Εν πάση περιπτώσει επειδή υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι δυστυχώς σαν τον Πάνο τον Καλίδη στον πλανήτη…».

Θα μου πείτε τώρα γιατί ασχολείσαι με αυτό και όχι με κάποιο άλλο θέμα πιο σημαντικό (την ισότητα στον γάμο, ας πούμε … που ακούμε αλλά ποτέ δε βλέπουμε). Ίσως γιατί με εκνευρίζει αφάνταστα που ακόμη δίνουμε βήμα σε ομοφοβικά άτομα, ξεπερνώντας τις ρατσιστικές τους δηλώσεις τόσο εύκολα. Ίσως γιατί αναρωτιέμαι πώς γίνεται όλα τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα που – όπως έγραψα και πιο πάνω – συμμετέχουν στην εκπομπή να αισθάνονται άνετα και ασφαλή με έναν ανοιχτά ομοφοβικό τύπο δίπλα τους. Κυρίως όμως γιατί ποτέ κανένας από δαύτους δεν έχει μπει πότε στη διαδικασία να ζητήσει – έστω – μια γ@μ@μένη συγγνώμη για όλον αυτόν τον οχετό που μας έχουν πετάξει στα μούτρα.

Just the 2 of us? Δεν νομίζω! 
Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected] Cu!