Ισότητα στον γάμο: Ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό εντός της εβδομάδας

08/01/2024
από
Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις την Τετάρτη για την ισότητα στον γάμο.

Πριν λίγες μέρες, με αφορμή τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε απαντήσει σε σχετική ερώτηση: «Μην βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο. Πρώτα θα εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και μετά θα μιλήσουμε για χρονοδιάγραμμα».

Τώρα, όπως διαβάζουμε στο Πρώτο Θέμα, ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει την Τετάρτη συνέντευξη στην ΕΡΤ, όπως θα κάνει και σχετικές δηλώσεις. Συγκεκριμένα, στη συνέντευξη αναμένεται να περιγράψει τους βασικούς άξονες του νομοσχεδίου, δηλαδή τον γάμο και την τεκνοθεσία.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το νομοσχέδιο δεν θα περιλαμβάνει το δικαίωμα των ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγαριών να έχουν πρόσβαση στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Δεν ξεκαθαρίζεται όμως αν αυτό ισχύει για όλες τις υπηρεσίες των νέων τεχνολογιών αναπαραγωγής ή αφορά μόνο στην παρένθετη κύηση, το ζήτημα δηλαδή που έχει προκαλέσει τις περισσότερες αντιδράσεις.

Μέχρι στιγμής το πιο πιθανό σενάριο είναι να μην τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας για τους βουλευτές και τους υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, αν και το θέμα δεν έχει ξεκαθαριστεί. Παράλληλα, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, εισηγητής του νομοσχεδίου θα είναι ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Παράλληλα, η δημόσια συζήτηση θα ξεκινήσει και με μια ομάδα υπουργών και βουλευτών υπεύθυνη για τις τοποθετήσεις στα ΜΜΕ και τα social media. Στην ομάδα φέρεται ότι θα συμμετάσχουν ο Παύλος Μαρινάκης, ο Δημήτρης Τσιόδρας, και ο Θανάσης Κοντογεώργης, ενώ και στελέχη που έχουν ταχθεί δημόσια υπέρ της ισότητας στον γάμο, όπως η Νίκη Κεραμέως, η Σοφία Ζαχαράκη και η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Πληροφορίες από Πρώτο Θέμα
Δες και αυτό!