Το 2015, η Νανά διαγνώστηκε με δύο διαφορετικούς τύπου καρκίνου στους πνεύμονες και ζει εδώ και καιρό πολύ δύσκολα -με μόνη πηγή εσόδων της το ελάχιστο, εξευτελιστικό βοήθημα απορίας 300 ευρώ το μήνα. Η LGBTQI κοινότητα Θεσσαλονίκης έχει αυθόρμητα αυτοοργανωθεί, προκειμένου να μπορέσει να καλύψει κάποιες αρχικές ανάγκες της Νανάς. Παρόλ’ αυτά, η μεγαλύτερη ανάγκη είναι η οικονομική -και αυτή δεν μπορεί να καλυφθεί χωρίς τη βοήθειά σας.
Ο ΣΚΟΠΟΣ
Η LGBTQI κοινότητα Θεσσαλονίκης έχει αυθόρμητα αυτοοργανωθεί, προκειμένου να μπορέσει να καλύψει κάποιες αρχικές ανάγκες της Νανάς. Παρόλ’ αυτά, η μεγαλύτερη ανάγκη είναι η οικονομική -και αυτή δεν μπορεί να καλυφθεί χωρίς τη βοήθειά σας.
Καθώς το ελληνικό κρατος πρόνοιας έχει εδώ και καιρό καταρρεύσει, και μόνο τα οικονομικά ευκατάστατα μπορούν και δικαιούνται την οποιαδήποτε βοήθεια, σας καλούμε σε μια προσπάθεια της LGBTQI κοινότητάς μας να φανεί πιο αποτελεσματική από το κράτος.
Προχωράμε, λοιπόν, σε αυτό το fund, ζητώντας την οικονομική στήριξη 3000 ευρώ τουλάχιστον.
Τα χρήματα αυτά είναι απολύτως αναγκαία για την κάλυψη των πρώτων εξόδων υγείας της Νανάς: χημειοθεραπείες, υποστηρικτικά μηχανήματα κατ’ οίκον νοσηλείας, και κάποιο έμπειρο άτομο βοηθό υγείας/νοσοκόμο. Το συνολικό ποσό δεν αντιστοιχεί παρά σε 5 ευρώ από 600 άτομα -κάτι που βρίσκουμε αρκετά εφικτό να βρεθεί…
Τα χρήματα θα δοθούν άμεσα στη Νανά. Εμείς, ως Proud Seniors, μάλιστα, δεσμευόμαστε να σας ενημερώνουμε για κάθε ευρώ της ενίσχυσής σας στο πού ακριβώς ξοδεύτηκε.
Στην ευχάριστη περίπτωση που το ποσό είναι μεγαλύτερο των 3000 ευρώ, θα σας κρατάμε και πάλι ενήμερες/ους, με σχετικά βίντεο και αναφορές της Νανάς που θα αναρτούμε στις σελίδες των Proud Seniors και του Outview Film Festival.
Καθώς το μέγεθος μιας βοηθειας δε μετριέται μόνο με την οικομική ενίσχυση, οποιαδήποτε άλλη βοήθεια μπορείτε να προσφέρετε είναι καλοδεχούμενη και απαραίτητη -χρειαζόμαστε, για παράδειγμα, εξοπλισμό για την κατ’ οίκον νοσηλεία: ειδικό κρεβάτι, βοηθητικά βάδισης (μπαστούνι, πι, ακόμα και αμαξίδιο μετακίνησης).
Είναι η πρώτη φορά που το ελληνικό LGBTQI κίνημα αυτοοργανώνεται τόσο γρήγορα και δυναμικά, και προσπαθούμε να βοηθήσουμε άμεσα έστω και ένα από τα μέλη μας. Ελπίζουμε με τη βοήθειά σας η πρωτοβουλία μας αυτή να αποδώσει το ταχύτερο δυνατό.
Εξάλλου, όλες/οι γνωρίζουμε πως είναι τέτοια η περίοδος που διανύουμε στην Ελλάδα που η μόνη απάντηση στην κρίση και τη φτώχεια είναι η αυτοοργάνωση και η αλληλεγγύη. Η δική μας αυτοοργάνωση και αλληλεγγύη, που πηγάζει από την ψυχή του LGBTQI κινήματος και καταλήγει πάλι πίσω σε αυτό.
Τέλος, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε ξανά, για τον ελάχιστο οβολό σας σε μια συνάνθρωπό μας που έχει πληγεί από τη βαθειά οικονομική κρίση, και που δυστυχώς βρίσκεται τελευταία στη λίστα των προτεραιοτήτων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της χώρας μας -αλλά σίγουρα και ευτυχώς όχι και του κινήματός μας!
Λόγω παλαιότητας του λογαριασμού της Νανάς, οι καταθέσεις μέσω e-banking ή ΑΤΜ δεν γίνονται δεκτές. Οπότε καταθέτουμε μόνο στα ταμεία στην τράπεζα -και δεν ξεχνάμε την αιτιολογία!
Νανά Χατζή
Τραπεζικός Λογαριασμός
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Δικαιούχος Παναγιώτης Υψηλός του Αθανασίου
Αρ. Λογαριασμού: 6215 – 010978 -627
IBAN: GR 3701712150006215010978627
Αιτιολογία: Οικονομική Ενίσχυση Λόγω Ασθενείας
Πρωτοβουλία:
Outview Film Festival: Μαρία Κατσικαδάκου Cyber
Proud Seniors: Ιωάννας Κανελλοπούλου, Φαίη Καλαφάτη
Η τρανς περσόνα μιας κουλτούρας που σιγά σιγά χάνεται
Η Νανά Χατζή γεννήθηκε στις Σέρρες το 1943 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Μετα από δύο γάμους απέκτησε 4 παιδιά: το ένα από αυτά δεν είναι πλέον στη ζωή, ενώ τα άλλα τρία, με δική τους επιλογή, δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με τη Νανά -εξαιτίας του επαναπροσδιορισμού φύλου της. Το 1969 βρίσκει τη Νανά στη Γερμανία, ως μετανάστρια -θα μείνει εκεί για 6 περίπου χρόνια, και θα συνεχίσει τις διαδικασίες του επαναπροσδιορισμού φύλου της, έχοντας πλέον μεγαλύτερες δυνατότητες για την ολοκλήρωσή του. Εργάζεται σε ένα εργοστάσιο, κι έπειτα ως σεξεργάτρια. Το 1975 επιστρέφει στην Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη. Από τότε και στο εξής αρχίζει σιγά σιγά να δραστηριοποιείται στις Τρανς και LGBTQI διεκδικήσεις, στα θέματα για τα δικαιώματα των διεμφυλικών γυναικών και των LGBTQI ατόμων γενικότερα.
Μέχρι και σήμερα, η Νανά παραμένει ενεργό μέλος του ΣΥΔ (Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών), της Homophonia, καθώς και του Τμήματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ. Με τις προσπάθειες και τους αγώνες της, θέτει σαν στόχο την αναγνώριση των δικαιωμάτων όχι μόνο της τρανς κοινότητας, αλλά και ολόκληρου του LGBTQI χώρου γενικότερα.
Το 2014 η Νανά γνωρίζεται με την Lara Kristen, που είναι την εποχή εκείνη φοιτήτρια στο Τμήμα Κινηματογράφου της Καλών Τεχνών ΑΠΘ. Για την πτυχιακή της εργασία, η Lara δημιουργεί ένα ντοκιμαντέρ με το πορτραίτο της Νανάς. Το “Νανά” προβάλλεται σε μεγάλα φεστιβάλ κινηματογράφου, μεταξύ των οποίων και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Το πορτραίτο της συνδυάζει αφήγηση, παρατήρηση και αρχειακό υλικό, και μας δίνει μια εικόνα τόσο για το παρελθόν και τη ζωή της Νανάς όσο και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα τρανς άτομα στην ελληνική καθημερινότητα.
Δυστυχώς, η Νανά ζει εδώ και καιρό πολύ δύσκολα -με μόνη πηγή εσόδων της το ελάχιστο, εξευτελιστικό βοήθημα απορίας 300 ευρώ το μήνα που της παρέχει το κατεστραμμένο ελληνικό κράτος πρόνοιας. Το 2015, η Νανά διαγνώστηκε με δύο διαφορετικούς τύπου καρκίνου στους πνεύμονες.