ΗΠΑ: Η τρανς κοινότητα αφαιρέθηκε από κυβερνητική έκθεση για τις αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ επιθέσεις

26/09/2025
από
Το Γραφείο Πληροφοριών και Ανάλυσης του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ φαίνεται να έχει αφαιρέσει το «Τ» από το LGBT+ σε εκθέσεις σχετικά με απειλές κατά της κουήρ κοινότητας κατά τη διάρκεια του Μήνα Υπερηφάνειας.

Όπως ανέφερε ο Κεν Κλίπενσταϊν στην ιστοσελίδα του, KlipNews, η οποία «αφιερώνεται στην αποκάλυψη των πραγματικών προθέσεων της εθνικής ασφάλειας», έγγραφα που εκδόθηκαν από το γραφείο δείχνουν ότι η κουήρ κοινότητα αναφέρεται ως «LGB+» κοινότητα και όχι ως «LGBT+» ή «LGBTQ+» κοινότητα.

Όταν ο Τραμπ επέστρεψε στον Λευκό Οίκο για τη δεύτερη θητεία του τον Ιανουάριο, υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα που τερμάτιζε τα προγράμματα διαφορετικότητας, ισότητας και συμπερίληψης (DEI) που υποστηρίζονταν από την κυβέρνηση, ως μέρος της ευρύτερης εκστρατείας του κατά των λεγόμενων «woke» πρωτοβουλιών.

Στους μήνες που ακολούθησαν, διάφορα υπουργεία, γραφεία και υπηρεσίες υπέκυψαν στις απαιτήσεις του Τραμπ και απέλυσαν υπαλλήλους που εργάζονταν σε σχετικά γραφεία (DEI) και διέγραψαν αμέτρητες ιστοσελίδες, εκθέσεις και αναφορές σε οτιδήποτε σχετιζόταν έστω και αμυδρά με τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα ή άλλες μειονοτικές ομάδες.

Στο πλαίσιο αυτού, αφαιρέθηκαν και πληροφορίες σχετικά με τα τρανς και non-binary άτομα από το Stonewall National Monument στον ιστότοπο του National Park Service.

Η εκτεταμένη διαγραφή του DEI περιεχομένου είχε επίσης ως αποτέλεσμα την ακούσια διαγραφή άσχετου περιεχομένου, όπως εικόνες του διάσημου αεροσκάφους Enola Gay του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το οποίο επισημάνθηκε για διαγραφή απλώς και μόνο επειδή το όνομά του περιλαμβάνει τη λέξη «gay».  

Στα έγγραφα που έλαβε ο Κλίπενσταϊν, οι εκθέσεις περιγράφουν λεπτομερώς όλες τις απειλές που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει η κοινότητα από αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβιστές, συμπεριλαμβανομένων των σημείων όπου θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν επιθέσεις, των μεθόδων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να βλάψουν την κοινότητα και του τρόπου με τον οποίο οι αρχές επιβολής του νόμου θα μπορούσαν να αποτρέψουν βίαια και θανατηφόρα περιστατικά.

Περιγράφει επίσης λεπτομερώς τις διάφορες ομάδες της κοινότητας και τα δημογραφικά στοιχεία που διατρέχουν κίνδυνο, αλλά δεν κάνει καμία αναφορά στα τρανς άτομα.

«Η απειλή βίας κατά της LGB+ κοινότητας και των Pride εκδηλώσεων προέρχεται κυρίως από ιδεολογικά υποκινούμενους μεμονωμένους δράστες ή μικρές ομάδες ατόμων με αντί-LGB+ αισθήματα», αναφέρει η έκθεση, όπως την παραθέτει ο Κλίπενσταϊν, χρησιμοποιώντας το ακρωνύμιο που αποκλείει τα τρανς άτομα.

Και αυτή η προσπάθεια διαγραφής των τρανς ατόμων από τον δημόσιο λόγο δεν αποτελεί ακριβώς έκπληξη, δεδομένη της τρανσφοβικής εκστρατείας του Τραμπ αλλά και των αντί-τρανς θέσεων της Κρίστι Νόεμ, υπουργού Εξωτερικών, και της Τούλσι Γκάμπαρντ, υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας και διευθύντριας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών αντίστοιχα.




Δες και αυτό!