Ηνωμένο Βασίλειο: Τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα φοβούνται να κρατήσουν το χέρι του συντρόφου τους στον δρόμο

98
Σύμφωνα με νέα έρευνα, η πλειοψηφία των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στο Ηνωμένο Βασίλειο, φοβάται να κρατήσει το χέρι του συντρόφου της δημοσίως τον τελευταίο χρόνο, φοβούμενη τις αρνητικές αντιδράσεις.

Η έρευνα, που διεξήχθη από το Pride Wide σε συνεργασία με την Barefoot Wine, είχε ως δείγμα 1.063 ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο μεταξύ 22 Σεπτεμβρίου και 9 Οκτωβρίου 2023.

Διαπίστωσε ότι περίπου το 67% των ατόμων, έχει αποφύγει να κρατήσει το χέρι του συντρόφου του, από φόβο για αρνητική αντίδραση.

Τα αποτελέσματα αυτά έρχονται εν μέσω της αύξησης των ποσοστών των εγκλημάτων μίσους σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Το καλοκαίρι, διάφορα κουήρ άτομα δήλωσαν στο PinkNews, πώς πλέον κρύβουν την ταυτότητα τους, καθώς φοβούνται ότι θα δεχτούν βίαιη επίθεση στον δρόμο.

Οκτώ στα δέκα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα (83%) συμφώνησαν ότι το κράτημα του χεριού μπορεί να είναι μια ισχυρή πράξη ορατότητας, και σχεδόν τα μισά δήλωσαν ότι νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια, όταν βλέπουν άλλα κουήρ άτομα να κρατιούνται χέρι-χέρι.

Πρόσφατα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών δείχνουν ότι μέχρι τον Μάρτιο του 2022, τα εγκλήματα μίσους λόγω σεξουαλικής ταυτότητας, αυξήθηκαν κατά 41% στην Αγγλία και την Ουαλία – η μεγαλύτερη τέτοια αύξηση από τότε που άρχισαν οι καταγραφές το 2012.

Τα εγκλήματα μίσους κατά των τρανς ατόμων αυξήθηκαν επίσης στην Αγγλία και την Ουαλία (περίπου 56% – 4.355 περιστατικά).

Πληροφορίες από PinkNews.