Ινδία: Κουήρ έφηβο παιδί αυτοκτονεί μετά από διαδικτυακές επιθέσεις

211
(Instagram/ glamitupwithpranshu)
Ένα κουήρ παιδί από την Ινδία που ασχολούταν με το make-up, φέρεται να αυτοκτόνησε σε ηλικία μόλις 16 ετών, αφού δέχτηκε συνεχόμενες επιθέσεις στο διαδίκτυο. Τώρα μια ακτβιστική ομάδα καλεί τη Meta να αντιμετωπίσει τον εκφοβισμό και το μίσος στα social media.

Το Pranshu, που ζούσε στην πόλη Ujjain, βρέθηκε νεκρό από τη μητέρα του στις 21 Νοεμβρίου. Η αστυνομία συνεχίζει να διεξάγει έρευνα ώστε να επιβεβαιωθεί η αιτία θανάτου του, σύμφωνα με πληροφορίες ινδικής εφημερίδας.

Η εφημερίδα έγραψε ότι το 16χρονο που πήγαινε στην δέκατη τάξη, είχε χιλιάδες followers και δημοσίευε την τέχνη του στα social media.

H συλλογικότητα για τα ΛΟΑΤΚΙΑ+ δικαιώματα «Yes, We Exist», υποστήριξε ότι ο θάνατος του καλλιτέχνη ήρθε μετά από μια εβδομάδα «μαζικού εκφοιβισμού στο Instagram». Στόχος της εβδομαδιαίας επίθεσης ήταν ένα reel που είχε δημοσιεύσει το Pranshu, στο οποίο φορούσε ένα σάρι.

Ο λογαριασμός του Pranshu στο Instagram έχει 14.000 followers και περισσότερες από 300 αναρτήσεις, με την τελευταία να είναι αυτή με το σάρι στις 12 Νοεμβρίου.

Το «Yes, We Exist» τόνισε πως το influencer, ο οποίος προσπαθούσε να χτίσει καριέρα ως επαγγελματίας makeup artist, έλαβε περισσότερα από 4.000 σχόλια για το reel, πολλά από τα οποία ήταν ομοφοβικά.

Καλεί τώρα το Instagram, το οποίο ανήκει στη Meta, να επενδύσει στις μη αγγλικές γλώσσες του και να διασφαλίσει την αντιμετώπιση του εκφοβισμού στον κυβερνοχώρο.

Το αίτημα ακολουθεί το hashtag #JusticeForPranshu που φέρεται να μπλοκαρίστηκε από τη Meta για «παραβίαση των κανόνων της κοινότητας».

«Εμείς οι ίδιοι έχουμε αναφέρει αρκετές φορές λοατκιφοβικό περιεχόμενο και τις περισσότερες φορές δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο. Αντιθέτως, όταν οι άνθρωποι επιτίθενται στους ομοφοβικούς, τιμωρούνται από τη Meta», δήλωσε στο PinkNews ο Jeet, ιδρυτής του «Yes, We Exist».

«Η ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητα στην Ινδία θρηνεί όχι μόνο για τις ατομικές αλλά και για τις συστημικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε συστηματικά.

«Η έκκληση για μεγαλύτερη υπευθυνότητα από πλατφόρμες όπως το Instagram, και από τους Ινδούς νομοθέτες που δεν έχουν θέσει ως προτεραιότητα την offline και online ασφάλεια της κοινότητάς μας, είναι επείγουσα για να διασφαλιστεί η ευημερία νεαρών κουήρ ατόμων όπως το Pranshu».

Η online ομοτρανσφοβία είναι κάτι που απασχολεί παγκόσμια τις ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητες, καθώς παρατηρείται μια χαλάρωση των κανόνων της Meta σχετικά με τέτοια σχόλια.