Ηλεκτρονικό εργαλείο που “παρακάμπτει” τις ερωτήσεις για το φύλο

04/05/2017
από

Το ηλεκτρονικό εργαλείο, ονομάζεται “Gender Free Internet” είναι διαθέσιμο μέσω του συνδέσμου εδώ κι είναι μέχρι στιγμής plug-in του Chrome.

Ένα νέο ηλεκτρονικό εργαλείο επιτρέπει στους χρήστες να περιηγούνται στο διαδίκτυο χωρίς να χρειάζεται να συμπληρώνουν τις ερωτήσεις σχετικά με το φύλο στις ηλεκτρονικές φόρμες.
Το plugin προέρχεται από τους διοργανωτές της Pride της Κοπεγχάγης, οι οποίοι δηλώνουν ότι οι ερωτήσεις που περιορίζονται στο δίπολο σχετικά με το φύλο είναι εντελώς περιττές και επεμβατικές.

Οι ερωτήσεις αυτές συχνά αποξενωθούν εκείνες/εκείνους που βρίσκονται σε διαδικασία φυλομετάβασης ή εκείνες/εκείνους που δεν αυτοπροσδιορίζονται με κανένα από τα δύο φύλα.

Το Pride της Κοπεγχάγης παρουσίασε αυτό το ηλεκτρονικό εργαλείο μ’ ένα βίντεο, το οποίο καταδεικνύει την έλλειψη ανάγκης για απάντηση σε ερωτήσεις για το φύλο, φέρνοντάς τις σε καταστάσεις της καθημερινής μας ζωής.

Η οργάνωση σημειώνει, ότι μόλις το 2016, μετά από πολλά χρόνια καμπάνιας, η κυβέρνηση της Δανίας έπαψε τελικά να ταξινομεί τους μετανάστες ως ψυχικά ασθενείς. (!)

Η κίνημα norm-critical, όπως περιγράφεται από τους διοργανωτές, “επιδιώκει να αφαιρέσει τα κουτάκια του φύλου από τις ηλεκτρονικές φόρμες μ’ ένα ψηφιακό εργαλείο. Σήμερα, η ταυτότητα φύλου είναι ένα μεταβαλλόμενο πεδίο και πολλοί άνθρωποι δεν αισθάνονται, ότι προσδιορίζονται με τα πρότυπα των φύλων” , δήλωσε το Pride της Κοπεγχάγης σε ανακοίνωση.

Για κάποιους ανθρώπους, τα κουτάκια για το φύλο είναι εξίσου ενοχλητικά και επεμβατικά, όπως οι διαφημίσεις στο YouTube, που ενοχλούν πολλούς από εμάς στο να παρακολουθήσουμε ένα βίντεο με μία χαριτωμένη γατούλα. Η διαφορά είναι ότι οι διαφημίσεις του YouTube δεν βλάπτουν τα συναισθήματα κανενός» .

Η ανακοίνωση αναφέρει τέλος και μια έρευνα της National Geographic, η οποία έδωσε ως αποτέλεσμα το 50% των ανθρώπων να δηλώνουν ότι το φύλο είναι φάσμα, όχι δυαδικό.

Δείτε το βίντεο:
Δες και αυτό!