Η υπόσχεση της Βασίλισσας για την αντιμετώπιση των διακρίσεων

22/06/2017
από

Η Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ υποσχέθηκε, ότι η η κυβέρνησή της θα αντιμετωπίσει τις διακρίσεις βάσει του φύλου και του σεξουαλικού προσανατολισμού.

Αυτή είναι μία από τις ελάχιστες φορές, που η Βασίλισσα αναφέρεται στην LGBTI κοινότητα δημόσια.

Το Συντηρητικό κόμμα, σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσει την αποτυχημένη προσπάθειά του να κερδίσει μεγαλύτερη πλειοψηφία στις βρετανικές εκλογές, συμφώνησε να συνεργαστεί με το ομοφοβικό DUP της Βόρειας Ιρλανδίας.

Με γραπτό κείμενο από την κυβέρνηση, η ομιλία της Βασίλισσας δημοσιεύθηκε λίγες ώρες μετά. Η Βασίλισσα επικεντρώθηκε γύρω από το Brexit και τη θέσπιση νόμων, που απαιτούνται για την έξοδο από την Ε.Ε. Ωστόσο, μία παράγραφος φαίνεται να αποτελεί άμεσο σχόλιο προς τους Συντηρητικούς, που εργάζονται με το αμφιλεγόμενο κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας.

Η βασίλισσα δηλώνει χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνησή μου θα σημειώσει περαιτέρω πρόοδο για την αντιμετώπιση των διακρίσεων στη βάσει του φύλου αναφορικά με τις αμοιβές και τις διακρίσεις σε βάρος των ανθρώπων με κριτήριο τη φυλή, την πίστη, το φύλο, την αναπηρία ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό» .

Αυτή είναι μία από τις πολύ λίγες φορές, που μία Βρετανή μονάρχης αναφέρεται στην LGBTI κοινότητα δημοσίως.

Το DUP έχει μπλοκάρει την ισότητα στον γάμο στη Βόρεια Ιρλανδία πολλές φορές, καθώς επίσης στέκεται εναντίον στην άμβλωση, στην αιμοδοσία από gay και bi άνδρες και κατά στην πρόσβαση σε θεραπεία υποκατάστασης και εξωσωματικής γονιμοποίησης λεσβιών και bi γυναικών.
Δες και αυτό!