Η Abigail Thorn, η Βρετανίδα YouTuber που προσπάθησε να εκπαιδεύσει τον κόσμο με τα βίντεό της, που συνδυάζουν την παραγωγή θεάτρου με επίκαιρα θέματα, έκανε coming out ως τρανς άτομο.
Το Σάββατο (30 Ιανουαρίου), το αστέρι του Philosophy Tube εξήγησε ότι έχει κάνει coming out «εδώ και πάρα πολύ καιρό» στον κύκλο της, αλλά και σε γραπτή και κινηματογραφική δήλωση, όμως τώρα αποφάσισε να το πει και στα 843.000 που την ακολουθούν.
I’m a trans woman! ✨👑 pic.twitter.com/OzHkeRpK8A
— Abigail Thorn (@PhilosophyTube) January 30, 2021
Η 27χρονη Thorn τόνισε, επίσης, ότι οι διακρίσεις σε βάρος τρανς ανθρώπων καθημερινά στη Βρετανία, αυξάνονται: «οι τρανς άνθρωποι, ειδικά οι τρανς άνθρωποι με χρώμα δέρματος διαφορετικό του λευκού, πλήττονται περισσότερο από την ανεργία, την έλλειψη στέγης και την ενδοοικογενειακή, σεξουαλική και αστυνομική βία, αλλά η συζήτηση πάντα επικεντρώνεται στις πλούσιες λευκές cis γυναίκες που κάνουν tweets για το θέμα με τις τουαλέτες.»
“Γεια σας φίλοι!” ξεκίνησε. «Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι είμαι τρανς γυναίκα. Το όνομά μου είναι Abigail και μπορείτε να με αναφέρετε με τις η/αυτή [αντωνυμίες].
«Ευχαριστώ όλες/ους όσες/ους κράτησαν το μυστικό μου για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, μέχρι που προετοιμάστηκαν για να βγω δημόσια να το πω! Είμαι ενθουσιασμένη που συνεχίζω την καριέρα μου και το Philosophy Tube.
“Σεβαστείτε το απόρρητό μου και συμπεριφερθείτε σε όλες/ους με καλοσύνη και υπομονή, ακόμη και σε αυτές/ούς που δεν με αντιμετωπίζουν ευγενικά.
«Είναι τόσο υπέροχο τώρα που τελικά χαλαρώνω, κοιμάμαι καλά με γλυκά όνειρα, και είμαι στο σπίτι μου. Αλλά, φοβάμαι. Τα πράγματα είναι πολύ, πολύ άσχημα για τους τρανς ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο και χειροτερεύουν.
«Η ύπαρξή μου στον δημόσιο χώρο σημαίνει ότι τώρα έχω γίνει αμέσως ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους τρανς ανθρώπους στη χώρα και αισθάνομαι μια τεράστια πίεση να είμαι «καλή» όπως εάν μπορούσα να είμαι αρκετά έξυπνη, ή αρκετά όμορφη, ή αστεία, ή αρκετά ομιλητική, λες και τα πράγματα θα γίνουν ως διά μαγείας σωστά!
«Δυστυχώς, δεν μπορώ να είμαι τέλειος τρανς παράγοντας της Βρετανίας. Είμαι μόνο ηθοποιός, αλλά μπορώ να αναφέρω τα ακόλουθα γεγονότα.»
Η Thorn τόνισε ότι, παρόλο που οι τρανς άνθρωποι «υπήρχαν τόσα χρόνια πριν, όσο υπάρχει η Βρετανία», η κοινότητα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μια απειλή από προκλήσεις.
Με μια Εθνική Υπηρεσία Υγειονομικής Περίθαλψης (NHS) που έχει περιοριστεί εδώ και μια δεκαετία από πολιτικές λιτότητας και τις λεγόμενες «gender-critical φεμινίστριες» που επιδιώκουν να περιορίσουν τα ήδη καθιερωμένα δικαιώματα των τρανς ανθρώπων, η Thorn είπε ότι γνωρίζει καλά αυτήν τη δυσκολία.
Εξήγησε πως εάν μια cis γυναίκα ήθελε να κάνει θεραπεία αντικατάστασης ορμονών, θα μπορούσε να το κάνει μέσω του γενικού γιατρού της.
Ένα τρανς άτομο, ωστόσο, πρέπει να επισκεφθεί μία από τις λίγες, και συχνά απομακρυσμένες, εξειδικευμένες Κλινικές Ταυτοτήτων Φύλου όπου, όπως είπε, και η ίδια πέρασε και «ανακρίθηκε» από ψυχιάτρους και βίωσε για μήνες, και ακόμη και χρόνια την αναμονή σε μακροχρόνιες λίστες για κρίσιμα ραντεβού, θεραπείες και επεμβάσεις.
Επιπλέον, ενώ μια cis γυναίκα μπορεί απλά να χρησιμοποιήσει το διαβατήριό της, ως απόδειξη της ταυτότητάς της, όταν παντρεύεται ή για τεκνοθεσία, η Thorn είπε ότι ουσιαστικά πρέπει να «ζητήσει την άδεια της κυβέρνησης για να γίνει σύζυγος ή μητέρα» – παρόλο που το διαβατήριό της φέρει τον δείκτη θήλυ.
«Τα δικαιώματα φυλομεταβίβασης πρέπει να αποτελούν μέρος μιας τεράστιας ανακατανομής της εξουσίας και των πόρων, ώστε η κοινωνία να εξυπηρετεί την ανθρώπινη ανάγκη αντί του κέρδους», συμπλήρωσε η Thorn, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι:
Ο Thorn κατέληξε στο συμπέρασμα: “Ακόμα και όταν οι άλλοι δυσκολεύονται, το να είσαι τρανς είναι ένα δώρο. Η αγάπη μου απευθύνεται σε κάθε τρανς άτομο που διαβάζει τα λόγια μου στη Βρετανία ή στο εξωτερικό, ειδικά σε εκείνα που δεν μπορούν να κάνουν coming out – ακόμα!”