Σε μια ένδοξη επιστροφή μετά τον αποκλεισμό της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2022, επειδή βρέθηκε θετική σε THC, ένα από τα ενεργά συστατικά της κάνναβης, η κουήρ Αμερικανίδα δρομέας Sha’Carri Richardson κέρδισε τον παγκόσμιο τίτλο στα 100 μέτρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, στην Ουγγαρία τη Δευτέρα 21/08/23.

Μπροστά στα μάτια του κοινού, στο Εθνικό Κέντρο Στίβου στη Βουδαπέστη, η Richardson έτρεξε σημειώνοντας προσωπικό καλύτερο χρόνο 10,65 δευτερολέπτων, καθιστώντας την την ταχύτερη γυναίκα στον κόσμο.

Το επίτευγμά της απέδειξε το προσωπικό της μάντρα, “Δεν έχω μείνει πίσω. Είμαι καλύτερα.”

Στον απόηχο της διαμάχης γύρω από την αποχώρησή της από τους αγώνες του Τόκιο, η παγκόσμια πρωταθλήτρια είπε ότι θα χρειαζόταν χρόνο για να τα επεξεργαστεί όλα, αναφέρει η New York Times.

“Με τιμα. Είμαι ευλογημένη. Είχα μεγάλο ανταγωνισμό, [που] έβγαλε ό,τι καλύτερο από μέσα μου, και είναι τιμή μου που φεύγω με ένα χρυσό μετάλλιο”, είπε η Richardson μετά τον αγώνα.

Το NBC News αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια του περσινού πρωταθλήματος στίβου των ΗΠΑ, η Richardson δεν μπόρεσε να προχωρήσει πέρα από τα 100 μέτρα. Ως αποτέλεσμα της επίδοσης της Δευτέρας, η ελπίδα των Ολυμπιακών του 2024 έχει επανέλθει.

Πριν κερδίσει τον αγώνα της Δευτέρας, θεωρούταν φαβορί για να κερδίσει μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού κέρδισε τον τίτλο των ΗΠΑ στα 100 μέτρα τον περασμένο μήνα.

Η Richardson θέλει ο κόσμος να αναγνωρίζει τους αγώνες και τις θυσίες που περνούν οι αθλήτριες για να φτάσουν τους στόχους τους. Ελπίζει ότι η ιστορία της θα ενθαρρύνει άλλα άτομα, ώστε να μην εγκαταλείψουν ποτέ τα όνειρά τους, ανεξάρτητα από τα εμπόδια, αναφέρει το Dallas Morning News.

«Θα έλεγα «ποτέ μην τα παρατάς», απάντησε όταν ρωτήθηκε τι μήνυμα μετέφερε αυτός ο θρίαμβος. «Μην επιτρέπετε ποτέ στα μέσα ενημέρωσης, ποτέ μην επιτρέπετε σε ξένους, ποτέ μην επιτρέπετε σε τίποτα εκτός από τον εαυτό σας και την πίστη σας να καθορίζουν ποιες είστε. Θα έλεγα «Πάντα να πολεμάς. Ό,τι κι αν γίνει, πάλεψε».