Η Daniela Arroyo Gonzále μπήκε στο Instagram για να γιορτάσει τα νέα, λέγοντας: “Αυτή είναι η στιγμή  μου”.

Η Daniela Arroyo González έγραψε ιστορία ως η πρώτη τρανς γυναίκα που προκρίθηκε στον διαγωνισμό Miss Universe του Πουέρτο Ρίκο. Σύμφωνα με το Associate Press, η βασίλισσα της ομορφιάς επιλέχθηκε στις 23 Φεβρουαρίου, και εντάσσεται σε μια λίστα με άλλες 37 υποψήφιες, που εκπροσωπούν τους 78 δήμους του νησιού.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Arroyo González δοκιμάζεται στον διαγωνισμό και σε περίπτωση που κερδίσει, θα συνεχίσει να εκπροσωπεί τη χώρα στον παγκόσμιο διαγωνισμό Miss Universe στο Ελ Σαλβαδόρ τον επόμενο χρόνο. Στο Instagram για να γιορτάσει τα νέα, η 24χρονη έγραψε: «Η συγκίνηση και η περηφάνια που νιώθω αυτή τη στιγμή με κυριεύουν από χαρά».

Και πρόσθεσε: «Είναι καιρός να δείξουμε πόσο μακριά μπορούμε να φτάσουμε. Αυτή είναι η στιγμή μου.”

Η González είναι επίσης γνωστή για το ότι κέρδισε μια ομοσπονδιακή δίκη υψηλού προφίλ εναντίον της κυβέρνησης του Πουέρτο Ρίκο το 2018, με αποτέλεσμα να επιτρέπεται σε τρανς άτομα να διορθώνουν το φύλο τους σε νομικά έγγραφα.

Μέχρι το 2012, οι τρανς γυναίκες απαγορευόταν να συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς Μις Υφήλιος. Η Ángela Maria Ponce Camacho έγινε η πρώτη τρανς γυναίκα που διαγωνίστηκε στον παγκόσμιο διαγωνισμό το 2018, εκπροσωπώντας την Ισπανία.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.