Η πρώτη τρανς γυναίκα που κερδίζει σε επαγγελματικό τουρνουά γκολφ των ΗΠΑ

0
81

H Σκωτσέζα παίκτρια του γκολφ, Χέιλι Ντέιβιντσον, έγινε η πρώτη τρανς γυναίκα που κέρδισε το χρυσό σε ένα επαγγελματικό τουρνουά των ΗΠΑ.

Η 28χρονη Ντέιβιντσον, που μετακόμισε στις ΗΠΑ με την οικογένειά της το 1997, κέρδισε σε ένα τουρνουά στο Providence Golf Club στο Polk County της Φλόριντα.

Πρόκειται για την πρώτη τρανς γυναίκα που κερδίζει τίτλο σε έναν επαγγελματικό διαγωνισμό, μετά και την αλλαγή των κανόνων επιλεξιμότητας από την Ένωση Γκολφ των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Ποτέ δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να παίξω γκολφ ανταγωνιστικά ως τρανς γυναίκα, και πάντα πίστευα ότι ήταν ή το γκολφ ή ο εαυτός μου», δήλωσε η Ντέιβιντσον.

Η ίδια τώρα πρόκειται να διαγωνιστεί αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Σκωτίας και «να κάνει τη Σκωτία περήφανη».

Η Ντέιβιντσον γεννήθηκε με πρόβλημα στα πόδια της και χρειάστηκε να κάνει αρκετές επεμβάσεις  καθ ‘όλη τη διάρκεια της παιδικής της ηλικίας, οπότε οποιοδήποτε άθλημα που περιλάμβανε τρέξιμο δεν ήταν επιλογή.

Άρχισε να παίζει γκολφ με τον πατέρα της σε ηλικία 13 ετών\.

Μιλώντας στη Scottish Daily Record, καταδίκασε την αντι-τρανς νομοθεσία στις ΗΠΑ που θα εμπόδιζε τα νέα τρανς άτομα να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον αθλητισμό.

«Η αντίθεση με τις τρανς γυναίκες που παίζουν σε γυναικεία αθλήματα με ενοχλεί, διότι τα περισσότερα βασίζονται σε κοινωνικά στερεότυπα και όχι σε πραγματικά γεγονότα και πραγματικές εμπειρίες», είπε.