Η πρώτη τρανς γυναίκα που εκτελέστηκε στην ιστορία των ΗΠΑ

0
347
Η Amber McLaughlin, η πρώτη τρανς γυναίκα που της επιβλήθηκε η θανατική ποινή στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, πέθανε με θανατηφόρα ένεση στο Μιζούρι.

Η 49χρονη McLaughlin, εκτελέστηκε στις 6.51 μ.μ. την Τρίτη (3 Ιανουαρίου) σε μια εγκατάσταση στο Bonne Terre του Μιζούρι, αφού καταδικάστηκε για τη δολοφονία της πρώην φίλης της, της 45χρονης Beverly Guenther, το 2003.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας, Μάικ Πάρσον, αρνήθηκε την επιείκεια της McLaughlin την Τρίτη πριν από την εκτέλεσή της, αφού οι δικηγόροι της υπέβαλαν αναφορά στον Πάρσον τον Δεκέμβριο, δηλώνοντας ότι έχει εκφράσει μεταμέλεια και σημειώνοντας ότι έχει διαγνωστεί με εγκεφαλική βλάβη.

Ο Πάρσον ανέφερε σε μια δήλωση: «Η McLaughlin είναι μια βίαιη εγκληματίας. Η οικογένεια και οι αγαπημένοι της κας Guenther αξίζουν ειρήνη.

Η Πολιτεία του Μιζούρι θα εκτελέσει την ποινή της McLaughlin σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση και θα αποδώσει δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με το NBC News, την Τρίτη η McLaughlin έκανε μια τελική δήλωση εκφράζοντας μεταμέλεια για τη δολοφονία του 2003.

«Λυπάμαι για αυτό που έκανα… Είμαι ένας τρυφερός και στοργικός άνθρωπος», έγραφε η τελική δήλωση.

Ο δικηγόρος της McLaughlin, Larry Komp, δήλωσε στο Kansas City Star: «Η Amber αντιμετώπισε την εκτέλεσή της με μεγάλο θάρρος… και παρηγορούμαστε γνωρίζοντας ότι η Amber έγινε ο πραγματικός της εαυτός στα τελευταία της χρόνια».