Η πρώτη τρανς αξιωματικός της αστυνομίας στην Ινδία

09/11/2015

H K Prithika Yashini από την πόλη Τσενάι θα γίνει η πρώτη επιθεωρητής της Αστυνομίας της Ινδίας στην Πολιτεία Ταμίλ Ναντού.

Μετά από μια μακρά δικαστική διαμάχη, το Ανώτατο Δικαστήριο της Τσενάι κήρυξε τελικά κατάλληλη την 25χρονη για τη συγκεκριμένη θέση και ζήτησε από την αντίστοιχη υπηρεσία να συμπεριλάβει τα τρανς άτομα τις επόμενες προσλήψεις της.

«Ο κοινωνικός αντίκτυπος τέτοιου είδους προσλήψεων δεν πρέπει να παραγνωριστεί, δεδομένου πως θα ενισχύσει την κοινότητα των trans. Η Yashini πρέπει να φτάσει στη γραμμή τερματισμού, δεν γίνεται να εμποδιστεί και να αποκλειστεί στα μισά» σημείωσε το δικαστήριο.

Η πολιτεία Ταμίλ Ναντού έχει ήδη τρεις τρανς αστυφύλακες, αλλά η Yashini είναι η πρώτη αξιωματικός του Σώματος της Αστυνομίας τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!