Η πλειοψηφία των Αμερικανών ανησυχεί για τις αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ πολιτικές στην εκπαίδευση

0
48
Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων Αμερικανών ανησυχεί για τις αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ πολιτικές που εφαρμόζονται στα σχολεία.

Η έρευνα, η οποία διεξήχθη από την υπηρεσία δημοσκοπήσεων Navigator, εξέτασε στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από 1.000 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους σε όλες τις ΗΠΑ από τις 17 έως τις 21 Αυγούστου για να καθορίσει τη στάση τους σχετικά με τις εκπαιδευτικές πολιτικές της χώρας.

Η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων συμφώνησε ότι οι ρεπουμπλικανικές πολιτικές που οι νομοθέτες ψήφισαν πρόσφατα ή προσπάθησαν να περάσουν αποτελούν μεγάλο λόγο ανησυχίας.

Οι λιγότερο δημοφιλείς πολιτικές ήταν η απαγόρευση των βιβλίων (το 92% των ερωτηθέντων εξέφρασε ανησυχία) και η υποχρεωτική επιθεώρηση των γεννητικών οργάνων των μαθητών-αθλητών πριν τους επιτραπεί να παίξουν σε αθλητικές ομάδες (το 84% των ερωτηθέντων εξέφρασε ανησυχία).

Μεταξύ των ψηφοφόρων των Δημοκρατικών, το 93% ανησυχούσε για τις υποχρεωτικές επιθεωρήσεις των γεννητικών οργάνων. Και μεταξύ των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων, το 87%.

Άλλες πολιτικές των Ρεπουμπλικάνων που αντιμετώπισαν την αντίθεση των ερωτηθέντων περιλάμβαναν τη μήνυση ή την απόλυση καθηγητών εάν επιδείξουν υποστήριξη προς τους ΛΟΑΤΚΙ+ μαθητές τους (το 71% των ερωτηθέντων εξέφρασε ανησυχία), την απαγόρευση στους καθηγητές να διδάσκουν Αφροαμερικανική Ιστορία στα λύκεια (το 80% των ερωτηθέντων εξέφρασε ανησυχία) και την απαγόρευση στους καθηγητές να διδάσκουν μαθήματα σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου (το 66% των ερωτηθέντων εξέφρασε ανησυχία).

Οι ψηφοφόροι ενδιαφέρονται περισσότερο για την ψυχική υγεία των μαθητών, την ποιότητα της εκπαίδευσης και την προστασία από την ένοπλη βία παρά για το αν μαθαίνουν για το φύλο στην τάξη

Όταν ρωτήθηκαν για τα τρία κορυφαία θέματα που πρέπει να αποφεύγονται στο μάθημα, μόλις το 28% των ερωτηθέντων ανέφερε «την αποτροπή της έκθεσης των παιδιών σε woke θέματα σχετικά με το φύλο και τη φυλή».

Από αυτό το 28%, η συντριπτική πλειοψηφία προήλθε από Ρεπουμπλικάνους ερωτηθέντες. Όμως, ενώ το 50% των Ρεπουμπλικάνων ερωτηθέντων το ανέφερε ως μία από τις τρεις κορυφαίες προτεραιότητές του, ένα ακόμη υψηλότερο 64% των Ρεπουμπλικάνων τάχθηκε υπέρ της διασφάλισης ότι οι μαθητές «μαθαίνουν τα πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν για να είναι επιτυχημένοι στο σχολείο και στη ζωή».

Θέματα όπως η ένοπλη βία (58% τα κατέγραψε ως προτεραιότητα), η διασφάλιση μιας ολοκληρωμένης, ποιοτικής εκπαίδευσης (55% τα κατέγραψε ως προτεραιότητα) και η προστασία της ψυχικής υγείας (35% τα κατέγραψε ως προτεραιότητα) απασχόλησαν περισσότερο τους ψηφοφόρους.

A survey on the biggest concerns in US education.

Τα ευρήματα της εν λόγω δημοσκόπησης επιβεβαιώνουν μια πρόσφατη έρευνα του Fox News, σύμφωνα με την οποία περισσότεροι από τους μισούς ψηφοφόρους των ΗΠΑ πιστεύουν ότι τα τρανς παιδιά αποτελούν άδικα στόχο πολιτικών επιθέσεων.

Η έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο του 2023, διαπίστωσε ότι μόνο το 1% των ψηφοφόρων πιστεύει ότι η λεγόμενη «woke κουλτούρα» αποτελεί πρόβλημα.

Παρά τα αυξανόμενα δεδομένα, τα τρανς δικαιώματα εξακολουθούν να στοχοποιούνται σε μεγάλο βαθμό από τα πολιτειακά νομοθετικά σώματα και τις πολιτικές σε όλες τις ΗΠΑ.

Από τις καταστροφικές πολιτικές κατά της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης μέχρι τις σοβαρές απαγορεύσεις της φροντίδας που επιβεβαιώνει το φύλο για τα τρανς και non-binary ανήλικα άτομα, η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα εξακολουθεί να υφίσταται το κύριο βάρος της πολιτικής των Ρεπουμπλικανών.