Η.Π.Α.: Τρανς κοπέλα αυτοκτόνησε μετά από αναγκαστική «από-μετάβαση»

17/03/2023
από
Eden Knight
Eden Knight

Η Eden Knight άφησε ένα μήνυμα στα social media πριν επιβεβαιωθεί ο θάνατός της στις 13 Μαρτίου. Οι φίλοι της τώρα ζητούν δικαιοσύνη.

Η τρανς κοπέλα από τη Σαουδική Αραβία, Eden Knight αυτοκτόνησε, αφού φέρεται να αναγκάστηκε σε «de-transition» από την οικογένειά της. Οι αναφορές για τον θάνατό της επιβεβαιώθηκαν μετά την προγραμματισμένη ανάρτηση ενός δοκιμίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της με τίτλο «Τελικό μήνυμα».

Η 23χρονη Eden Knight, ζούσε στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι πέρυσι, αφού μετακόμισε εκεί από τη Σαουδική Αραβία, μια χώρα που έχει διαπιστωθεί ότι είναι μια από τις πιο επικίνδυνες στον κόσμο για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα. Στην ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατέγραψε ότι οι γονείς της είχαν προσλάβει Αμερικανούς «διορθωτές» και έναν Σαουδάραβα δικηγόρο για να την πάνε πίσω στη χώρα καταγωγής της. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, οι «διορθωτές» – έχοντας προσεγγίσει την Knight διαδικτυακά – την κάλεσαν να συζητήσουν τη διαίρεση μεταξύ της ίδιας και των συντηρητικών γονιών της.

Εκείνη την εποχή, η Knight ζούσε με τη φίλη της Bailee Daws. Είχε μετακομίσει στις Ηνωμένες Πολιτείες για σπουδές και είχε κάνει coming out ως τρανς γυναίκα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19. Η Knight παρασύρθηκε σε προσωρινή στέγαση στην Ουάσιγκτον από τους «διορθωτές» και εξαρτήθηκε από αυτούς για τροφή και στέγη. Στη συνέχεια, φέρεται να εξαναγκάστηκε σε «απομάκρυνση» υπό τον φόβο μήπως αποσυρθούν αυτές οι καλύψεις που της παρείχαν.

Οι «διορθωτές», υποστήριξε, την υποτιμούσαν συνεχώς, λέγοντας ότι «έμοιαζε με άντρα» και της έδειχναν ακόμη και παραδείγματα των λεγόμενων «θηλυκών ανδρών», δηλώνοντας ότι ήθελαν να μεταβούν, αλλά μπορούσαν να κρύψουν αυτή την επιθυμία. και πρότειναν ότι ήταν κάπως καλύτερο με αυτόν τον τρόπο.

Η Knight ένιωθε ότι η μόνη της επιλογή ήταν να επιστρέψει στο σπίτι και να «εγκαταλείψει τη μετάβαση». Έγραψε: «Έκανα ό,τι μου ζήτησαν. Έκοψα τα μαλλιά μου, σταμάτησα να παίρνω οιστρογόνα, άλλαξα την γκαρνταρόμπα μου».

Η Knight κατέγραψε πώς, ενώ ζούσε στο σπίτι, υποβλήθηκε σε τακτικές έρευνες στα υπάρχοντά της για να βρουν μυστικές κρυψώνες ορμονών. Συνέχισε: «Ήθελα να γίνω ηγέτιδα για ανθρώπους σαν εμένα, αλλά αυτό δεν ήταν γραφτό να συμβεί […] Ελπίζω ότι ο κόσμος θα γίνει καλύτερος για εμάς. Ελπίζω οι άνθρωποί μας να γεράσουν […] Ελπίζω να δούμε τα παιδιά μας να μεγαλώνουν για να παλεύουν για εμάς. Ελπίζω για τα τρανς δικαιώματα σε όλο τον κόσμο».

Η Knight είπε ότι ήταν «κουρασμένη» και τελείωσε με τις μάχες της. Ο θάνατός της επιβεβαιώθηκε στις 13 Μαρτίου, αφού το σώμα της βρέθηκε από την οικογένειά της, που συνεχίζει να την κακοποιεί χρησιμοποιώντας λάθος αντωνυμίες και μετά τον θάνατό της.

Οι φίλες/φίλοι της Eden δημιούργησαν ένα έγγραφο για «δημοσιογράφους, ακτιβίστριες/στές, φίλες/ους, τρανς συμμάχους και για το κοινό», το οποίο περιέχει βασικές πληροφορίες για την Knight και τους φερόμενους δράστες. «Είμαστε πολύ ενοχλημένες/οι/α από το πώς της φέρθηκαν. Πιστεύουμε ότι αυτό που της συνέβη ήταν μια ανείπωτη παράβαση και πρέπει να υπάρξουν συνέπειες. Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη», έγραψαν στο έγγραφο.


Εάν έχετε επηρεαστεί από το περιεχόνεο του άρθρου μπορείτε να κάλεσετε στους παρακάτω αριθμούς:

  • ΛΟΑΤΚΙ+ Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης 11528
  • Γραμμή 1135 του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (24ωρη)
  • Γραμμή 15900 (24ωρη) για την έμφυλη βία
  • Γραμμή 1018 (24ωρη) για την αυτοκτονικότηταΔες και αυτό!