Να τα μαζέψει προσπαθεί τώρα η κυβέρνηση της Ουγκάντας, δηλώνοντας ότι δεν σκοπεύει να ψηφίσει κάποια νομοθεσία για να τιμωρήσει με θάνατο όσους κατηγορούνται για ομοφυλοφιλία.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη, όταν ο υπουργός Ηθικής και ακεραιότητας, Σιμόν Λοκόντο, δήλωσε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να επαναφέρει την πρόταση νόμου (γνωστού κι ως “Kill the Gays”), με στόχο να επιβάλει τη θανατική ποινή για τους γκέι.

“Στόχος της κυβέρνησης είναι να ανακόψει την εξάπλωσης της ομοφυλοφιλίας”, είχε τονίσει χαρακτηριστικά.

Όπως είναι φυσικό, η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου με τους οικονομικούς υποστηρικτές της χώρας, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ΗΠΑ, η Παγκόσμια Τράπεζα κ.α. να δηλώνουν ότι παρακολουθούν στενά την υπόθεση. Στο παρελθόν άλλωστε έχουν ταχθεί υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στη χώρα.

Γι΄αυτό και εχθές, ένας εκπρόσωπος του προέδρου Γιουέρι Μουσέβενι υποστήριξε ότι “δεν είναι στα σχέδια της κυβέρνησης ένας τέτοιος νόμος”.

“Έχουμε τον ποινικό κώδικα που ήδη διαχειρίζεται τις αφύσικες σεξουαλικές συμπεριφορές, οπότε δε θα υπάρξει κάποιος άλλος νόμος”, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

 

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected] Cu!