Η κουήρ νεολαία έχει πολλαπλάσιες πιθανότητες να βιώσει ρητορική μίσους στο διαδίκτυο

17/10/2022
από

Τα νεαρά ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να βιώσουν ρητορική μίσους στο διαδίκτυο, σε σύγκριση με τα άτομα της ίδιας ηλικίας, που αυτοπροσδιορίζονται ως ετεροφυλόφιλα, σύμφωνα με μια νέα έκθεση, σχετικά με τον τρόπο, με τον οποίο η νεολαία χρησιμοποιεί το διαδίκτυο.

Η μελέτη Digital Youth Index διαπιστώνει ότι οι μειονοτικές ομάδες είναι, επίσης, πιο πιθανό να αισθάνονται, ότι η σύνδεση στο διαδίκτυο είχε αρνητικό αντίκτυπο, με τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, και εκείνα με κάποια διαταραχή, να αναφέρουν υψηλότερη, από το μέσο όρο, δυσφορία, με τη διαδικτυακή τους ζωή.

Η έκθεση διαπιστώνει ότι περισσότερα από τα 2/3 των νέων ατόμων, που ορίζονται ως άτομα ηλικίας μεταξύ 8 και 25 ετών, είχαν δει ανησυχητικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο, πιο συχνά σε κοινωνικά δίκτυα, συμπεριλαμβανομένων των Reddit, Twitter, TikTok και Tumblr.

«Δεν ήταν ποτέ πιο σημαντικό για τη νεολαία να αισθάνεται συνδεδεμένη, ότι συμπεριλαμβάνεται, και είναι ασφαλής, όταν είναι online», δήλωσε ο Paul Fletcher, διευθύνων σύμβουλος της Nominet, σχετικά με την έρευνα.

«Η ολοκλήρωση αυτής της έρευνας, επί σειρά ετών, μας επιτρέπει να συγκρίνουμε τις ψηφιακές δεξιότητες των νέων, τη χρήση διαδικτυακών υπηρεσιών, και την ψυχική τους υγεία, καθώς και τη συνολική ευημερία τους με την πάροδο του χρόνου. Η κοινωνία εξαρτάται από τη νεολαία, που μαθαίνει να ευδοκιμεί στον όλο και πιο ψηφιακό κόσμο μας.

«Η αύξηση της ποικιλομορφίας των ψηφιακών ταλέντων του Ηνωμένου Βασιλείου και η αύξηση των ψηφιακών δεξιοτήτων για τα νεαρά άτομα είναι ζωτικής σημασίας, όχι μόνο για τη βελτίωση της κοινωνικής κινητικότητας και της οικονομίας, αλλά και για την οικοδόμηση του είδους της κοινωνίας που χρειαζόμαστε, σήμερα και αύριο.»

Τρία στα δέκα άτομα που απάντησαν είπαν, επίσης, ότι ο ύπνος τους είχε επηρεαστεί αρνητικά από το διαδίκτυο και τις ψηφιακές συσκευές, με περισσότερο από το 1/4 να λέει ότι θα ήθελε να αφιερώνει λιγότερο χρόνο στις συσκευές.

Όμως, η άποψη, ότι το να είσαι online είχε θετικό αντίκτυπο στις σχέσεις με τους φίλους, είχε την απόλυτη πλειοψηφία, 53%.

Η έρευνα παρουσιάζει μια μικτή εικόνα της κατάστασης του Διαδικτύου για τα παιδιά και τα νεαρά άτομα, και υποδηλώνει ότι η εικόνα της Gen Z ως ανέμελων «ιθαγενών του Διαδικτύου» συσκοτίζει μια πιο περίπλοκη πραγματικότητα.

Να θυμίσουμε ότι κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου εξετάζει το ενδεχόμενο επανεισαγωγής του Νομοσχεδίου για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, ένα νομοσχέδιο-μαμούθ, που θα δώσει στην Ofcom μια σειρά από νέες εξουσίες, ως ρυθμιστή διαδικτυακού περιεχομένου.

Το νομοσχέδιο έχει προκαλέσει διαμάχη, χάρη στη συμπερίληψη νέων απαιτήσεων σε πλατφόρμες για τον έλεγχο του λεγόμενου «νόμιμου αλλά επιβλαβούς» περιεχομένου, όπως αυτό που προωθεί την αυτοκτονία, ή τον αυτοτραυματισμό, καθώς και την εισαγωγή νέων αδικημάτων, συμπεριλαμβανομένων των «βλαβερών επικοινωνιών»,«ψευδών επικοινωνιών» και «απειλητικών επικοινωνιών». 




Δες και αυτό!