Ο Seamus Kirst δείχνει στα παιδιά ότι μπορούν να αγαπήσουν και να αποδεχτούν τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους, όπως ακριβώς είναι, με το νέο παιδικό του βιβλίο, “Dad and Daddy’s Big, Big Family.”
Το “Dad and Daddy’s Big, Big Family.” ακολουθεί την ιστορία μιας νεαρής κοπέλας, που ονομάζεται Harper, η οποία έχει δύο μπαμπάδες. Ο Kirst δήλωσε στη Sonia Baghdady του Advocate Now ότι το βιβλίο «διερευνά τι συνιστά οικογένεια», ενώ γιορτάζει «την διαφορετικότητα που μπορεί να υπάρχει ακόμη και μέσα σε μια οικογένεια».
Ο Kirst εμπνεύστηκε να πει μια ιστορία για τις LGBTQ+ οικογένειες από πρόσφατους νόμους σε ορισμένες πολιτείες που έχουν καταδικάσει το υλικό που μπορεί να προβληθεί σε παιδιά.
«Ήθελα να γράψω βιβλία που να αντιπροσώπευαν περισσότερο τα LGBTQ άτομα, ειδικά με όλους αυτούς τους νόμους», είπε ο Kirst, σημειώνοντας ότι τα βιβλία «απαγορεύονται σε περισσότερες από τις μισές πολιτείες στις ΗΠΑ.”
«Ήθελα κάπως να το απωθήσω λέγοντας, εντάξει, οκ, αυτό το βιβλίο δεν λέει καν γκέι, αλλά απλώς αντιπροσωπεύει τους γκέι, επειδή πολύ απλά υπάρχουν γκέι», συνέχισε ο Kirst.
Το πρώτο παιδικό βιβλίο του Kirst, “Papa, Daddy and Riley”, απαγορεύτηκε από πολλά σχολεία της χώρας και εμφανίστηκε στη λίστα των απαγορευμένων βιβλίων της Αμερικανικής Ένωσης Βιβλιοθηκών λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του. Ενώ ο Kirst ήταν λυπημένος από αυτό που αποκαλεί «αντιδραστικό χάος», λέει ότι «ειλικρινά δεν εξεπλάγην».
«Είναι πραγματικά καταθλιπτικό και ηθικά κατακριτέο», είπε. «Αλλά ένα από τα πράγματα που είναι τόσο τρελό όσο αυτό, είναι ότι είμαι σίγουρος ότι οι άνθρωποι δεν διαβάζουν καν κανένα από αυτά τα βιβλία που απαγορεύουν».
Για τον Kirst, είναι «σημαντικό να απεικονίζεται» η αναπαράσταση σε ένα παιδικό βιβλίο, ειδικά σε μια εποχή που «υπάρχει ένα τόσο ενεργό κίνημα ενάντια σε αυτήν την αναπαράσταση». Ωστόσο, πιστεύει ότι το “Dad and Daddy’s Big, Big Family” έχει μαθήματα που μπορούν να επηρεάσουν τις οικογένειες ακόμα κι αν δεν ανήκουν στην LGBTQ+ κοινότητα, καθώς «η εκπροσώπηση είναι επίσης πολύ σημαντική σε κάθε οικογένεια».
Ο Kirst εξηγεί: «Νομίζω ότι όλοι πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το αντικρούσουμε, γιατί κάθε λεπτό που δεν το κάνουμε αυτό, ωθούμαστε προς την άλλη κατεύθυνση».