Η Κοπεγχάγη γιόρτασε την επιστροφή του World Pride

22/08/2021
από

Δεκάδες χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους της Κοπεγχάγης το Σάββατο σε μία από τις μεγαλύτερες πορείες υπερηφάνειας από την έναρξη του COVID -19, με τον κόσμο να πανηγυρίζει αλλά και να εκφράζει την αλληλεγγύη του στα ΛΟΑΤ+ άτομα που ζουν υπό φόβο στο Αφγανιστάν.

Κόσμος τυλιγμένος με σημαίες ουράνιου τόξου περπάτησε μαζί με οικογένειες και παιδιά, ενώ αρκετά άτομα με δερμάτινα αντάλλασσαν αστεία με drag queens.

«Είναι καλό να επιστρέφεις στους δρόμους», δήλωσε ο συνταξιούχος τραπεζίτης, Ρομπ Λενγκάχερ, στο Reuters, καθώς η πορεία περνούσε από το κέντρο της Κοπεγχάγης.

«Έχω πάει σε πολλά WorldPrides και πιστεύω ότι είναι σημαντικό να είμαστε ορατοί και να είμαστε έξω και να είμαστε ενεργοί».

Το WorldPride, που ξεκίνησε στη Ρώμη το 2000, πραγματοποιείται σε διαφορετική πόλη κάθε δύο χρόνια. Η τελευταία εκδήλωση, στη Νέα Υόρκη το 2019, σηματοδότησε την 50ή επέτειο του Stonewall.

Πάνω από 200 πορείες υπερηφάνειας ακυρώθηκαν πέρυσι λόγω της πανδημίας – ενώ αρκετές αναβλήθηκαν φέτος, συμπεριλαμβανομένων του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης, δύο από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις στον κόσμο.

Το φετινό WorldPride είναι το πρώτο που πραγματοποιήθηκε σε δύο πόλεις – την Κοπεγχάγη της Δανίας και το Μάλμο της Σουηδίας.

Για να μειωθεί η πιθανότητα μετάδοσης του κορονοϊού, έξι πορείες ξεκίνησαν από διαφορετικά σημεία της Κοπεγχάγης το Σάββατο και συναντήθηκαν στο μεγαλύτερο πάρκο της πόλης για να παρακολουθήσουν την τελετή λήξης.

Πέρα από τον εορτασμό, αρκετοί δήλωσαν ότι είναι σημαντικό να θυμόμαστε εκείνους που ζουν σε χώρες με νόμους κατά των ΛΟΑΤ+.

Ο Φραντσέσκο Σεγκάλα δήλωσε ότι σκεφτόταν τους γκέι στο Αφγανιστάν, που κρύβονται από τους Ταλιμπάν που ανέλαβαν την εξουσία την Κυριακή.

«Θα παλέψουμε για εσάς», είπε ο 46χρονος.
Δες και αυτό!