Ένας πρώην της Κοντσίτα την απειλούσε ότι θα της κάνει outing, οπότε εκείνη αποφάσισε να μιλήσει από μόνη της και να του πάρει αυτή τη δύναμη από τα χέρια.

Η drag queen Κοντσίτα Βουρστ από την Αυστρία έκανε coming out ως θετική στον HIV, μετά από τον εκβιασμό που υπέστη από έναν πρώην σύντροφός της.

Αποκάλυψε την αλήθεια μέσα από ένα post στο instagram γράφοντας: “Είμαι θετική στον ιό του HIV εδώ και χρόνια. Αυτό είναι πραγματικά κάτι που δεν αφορά το κοινό, αλλά ένας πρώην σύντροφός μου με απειλούσε ότι θα αποκαλύψει αυτές τις προσωπικές πληροφορίες για μένα, οπότε δε θα δώσω σε κανέναν το δικαίωμα να με τρομοκρατεί ή να επηρεάζει τη ζωή μου.

Η ίδια ανέφερε ότι ακολουθεί αγωγή εδώ και χρόνια και πηγαίνει πολύ καλά: “Από τη στιγμή που διαγνώστηκα ακολουθώ αγωγή για πολλά χρόνια, χωρίς διακοπή και είμαι σε σημείο που ο ιός είναι μη ανιχνεύσιμος, πράγμα που σημαίνει ότι ο ιός δεν μεταδίδεται.

Εξήγησε ότι είχε λόγους που δεν το είχε πει νωρίτερα. Ήθελε να διαφυλάξει την οικογένειά της, από το να γίνει γνωστό ότι έχουν έναν συγγενή θετικό στον HIV. Βέβαια, η οικογένειά της την στηρίζει άνευ όρων από την πρώτη μέρα. Ο δεύτερος λόγος ήταν ότι αυτή η πληροφορία αφορά μόνο τους ανθρώπους με τους οποίους επέλεγε να έχει σεξουαλική επαφή.

Αλλά η Κοντσίτα κατάλαβε ότι με το coming out της έχει τη δύναμη να βάλει ένα τέλος στο στίγμα για τους ανθρώπους που ζουν με τον ιό του HIV:

Ελπίζω να δώσω κουράγιο και να πάμε ένα βήμα πέρα από τον στιγματισμό των ανθρώπων που είναι θετικοί στον ιό του HIV” δήλωσε.