Η (καρναβαλο)queer αντζέντα της εβδομάδας

12/03/2024
Φιλεναδάρες την καλησπέρα μου απανταχού. Αφού βιγκανοτσικνίσαμε ήρθε η ώρα να καρναβαλοqueerευτούμε. Θα ήθελα να σεβαστείτε τις εαυτές σας και να μην αρχίσετε να παρευρίσκεστε σε τίποτα πάρτι μασκέ ντυμένες casually, θα μαλώσουμε να ξέρετε! Θέλω sassiness, θέλω μπρίο, θέλω έμπνευση και τσαχπινιά στα αποκριάτικα outfits. Μην είστε basic!

Πιάστε μολύβι και χαρτί για γράψετε τις εκδηλώσεις που με τρυφεράδα και μόχθο συγκεντρώσαμε γι’ αυτή την εβδομάδα. Πιστές στο ραντεβού μας επιστρέψαμε με την γνωστή λίστα, ξεχειλισμένη από θεατρικές παραστάσεις, ταινίες, εικαστικά δρώμενα και partiez, partiez, partiez.

Θέατρο

«Χαίρετε κι Αντίο» – Θέατρο Φούρνος (Μαυρομιχάλη 168)

Η παράσταση «Χαίρετε κι Αντίο», του Άθολ Φούγκαρντ, ήρθε στο θέατρο Φούρνος από τις 7 Μαρτίου 2024 και για λίγες παραστάσεις. Το δυνατό κοινωνικό δράμα ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Κώστα Βασαρδάνη. Τους δύο ρόλους ερμηνεύουν o Κώστας Βασαρδάνης και η Βίκυ Καλπάκα. Η παράσταση παρουσιάζεται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 21.00.

Οι Τρεις Αδελφές (στη σπηλιά της Εκάτης) – Bios (Πειραιώς 84)

Η παράσταση Οι Τρεις Αδελφές (στη σπηλιά της Εκάτης) προσεγγίζει το έργο του Α.Τσέχωφ και τη διαδρομή των ηρωίδων του ως μια διαβατήρια τελετή. Συνδέει τα τσεχωφικά πρόσωπα με διαφορετικές εκδοχές του αρχέτυπου των τριών γυναικών αδελφών (Τρεις Μάγισσες, Τρεις Μοίρες, Τρεις Χάριτες) καθώς και με την τρίμορφη Εκάτη, και διερευνά τη σχέση μας με το χρόνο και το πεπρωμένο, με το νόημα της ζωής και την αναζήτηση της ευτυχίας, με τη θηλυκή αρχή, το άγνωστο και το μυστικό. Η παράσταση παίζει κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, και κάθε Κυριακή στις 20:00.

Ταινίες

Mirrors – Ρομαντσο (Αναξαγόρα 3)

Το Δίκτυο Ενδυνάμωσης Σεξεργαζομένων (Δ.Ε.Σ.) μας προσκαλεί σε εκδήλωση προβολής του ντοκιμαντέρ MIRRORS, την Πέμπτη 14 Μαρτίου στις 19.00. Το ντοκιμαντέρ βασίζεται σε αφηγήσεις βιωμένης εμπειρίας σεξεργαζόμενων και μελών του Δ.Ε.Σ. αναφορικά με τις δυσκολίες και τις διακρίσεις που αντιμετωπίζουν τα άτομα που εργάζονται στο σεξ κατά την πρόσβαση τους σε υπηρεσίες (ψυχικής & σωματικής) υγείας στην Ελλάδα.

Citizen Queer – Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

To φεστιβάλ Θεσσαλονίκης φιλοξενεί στις αίθουσές του ντοκυμαντέρ σχετικά με τις ΛΟΑΤΚΙ+ ταυτότητες. Το queer στοιχείο είναι εμφανές από Φρίντα Λιάππα στο Ziggy Stardust και την punk επανάσταση. Επιλέξτε τις προβολές που θα παρακολουθήσετε εδώ. 

Εικαστικά

40Roomors – Fluffy Flux (Toss Gallery – Βηλαρά 1 & Συγγρού, Θεσσαλονίκη)

Η έκθεση συνιστά απόπειρα εξερεύνησης στη μοναδική τεχνική πλεξίματος tufting, από το καλλιτεχνικό δίδυμο των Vales και Lazu (40Roomors). Διερευνώντας τα όρια της καλλιτεχνικής καινοτομίας, οι 40Roomors διαμόρφωσαν ένα νέο μονοπάτι που θολώνει τα όρια ανάμεσα στο γκράφιτι, την τέχνη του δρόμου, του ψηφιακού σχεδίου και της τέχνης του πλεξίματος δημιουργώντας φανταστικές ιστορίες φτιαγμένες από νήματα.

Partiez

ΝΟΙΖ (Κωνσταντινουπόλεως 78) 

Μασκαρευτείτε, queerευτείτε, be absulutely glamurus και τα μεσάνυχτα της Κυριακής καλό θα ήταν να πάτε στο NOIZ club όπου μας επιφυλάσσει σούπερ μασκέ παρτάρα σε Disco ρυθμούς.

 

ExPose – Πολυτεχνείου 31 (Θεσσαλονίκη)

Η συμπρωτεύουσα φιλοξενεί πέρα από το διεθνές φεστιβάλ και την διεθνή καλλιτέχνιδα που αποτέλεσε τον μυστικό συνδυασμό για τις νυχτερινές μας εξόδους. Η Καλομοίρα την Παρασκευή 15/03 ανεβαίνει στη Σαλούγκα και το exPose υπόσχεται να μας προσφέρει μία βραδιά όλο τσαχπινιά και νάζι.

https://www.instagram.com/p/C4TLKrLomX0/

Beaver (Βασιλείου του Μεγάλου 46)

To Beaver μας προσκαλεί σε μια καρναβαλοβραδιά με θέμα την δεκαετία του ’80 και του ’90. Στα decks θα συναντήσουμε τις συγκλονιστικές Loo και Nicol.

’90ς και 00’s Party Carnival Edition – Shamone (Κωνσταντινουπόλεως 46)

Το Shamone ανοίγει τις πόρτες του την Παρασκευή σε έντονη καρναβαλιστική διάθεση και με special τον Γιώργο Λεμπέση. Μας υπόσχεται να μας ταξιδέψει στη δεκαετία του ’90 και του ’00 μέσα από τις μουσικές επιτυχίες του γνωστού καλλιτέχνη.

Dress to Undress – Sodade2 (Τριπτολέμου 10)

Με εξίσου καρναβαλική διάθεση μας υποδέχεται και το Sodade την ίδια μέρα. Με τίτλο “dress to undress”, βασικά συστατικά των αποδεκτών άουτφιτσ την δαντέλα, το σεξαπίλ, το δερμάνινο της αποχρώσεις του χρυσού και του μαύρου, και την κομψότητα, το μαγαζί αναμένεται να ανοίξει και τις δύο σκηνές του.

Voila (Αβησσυνίας 3) 

Το φιλόξενο voila φιλοξενεί στα decs του τον Δημήτρη Παπασπυρόπουλο και μας προσκαλεί σε ένα old school party με 80s ρυθμούς.
Δες και αυτό!