Η Καμία Ανοχή καλεί σε «πορείες περηφάνιας σε όλες τις γειτονιές»

28/05/2024
από
Σε μια αυτοοργανωμένη πορεία περηφάνιας στον Κολωνό καλεί η τρανσφεμινιστική συλλογικότητα Καμία Ανοχή, «για να χωρέσουμε παντού, περήφανα και αναφομοίωτα».

Η πορεία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Ιουνίου, με σημείο εκκίνησης το μετρό στα Σεπόλια, στις 18:00.

Ακολουθεί η ανάρτηση της Καμία Ανοχής στο Facebook:

«Πορείες περηφάνιας σε όλες τις γειτονιές.

Τι σημαίνει να αλλάζεις διαδρομή για να πας κάπου; Ποιος είναι ο χάρτης της πόλης για τα κουήρ άτομα; Για τα μεταναστά; Για τις γυναίκες; Σε πόσα μέρη χωράμε; Ποιες πλατείες είναι ασφαλείς; Ποιος είναι ο δρόμος για το σπίτι;

Στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκε σε κάμερα ο καθημερινός φόβος των κουήρ πλασμάτων, η καθημερινή βία πάνω στα σώματά μας, το συμπυκνωμένο μίσος της cis ετεροκανονικής και ομοτρανσφοβικής κοινωνίας.

Στην επίθεση στα τρανς άτομα στη Θεσσαλονίκη, στην επίθεση και βανδαλισμό των γραφείων της Colour Youth στην Αθήνα από φασίστες σεξιστές, στις επιθέσεις και στους τραμπουκισμούς που δεν θα κάνουν τον κύκλο των social παρουσιάζεται η εθνικιστική αγέλη που αναζητά τη χαμένη της περηφάνια κυνηγώντας ό,τι δε χωρά στον εθνικό κορμό.

Αφού, λοιπόν,  πουθενά δεν αισθανόμαστε ασφαλή, οι πορείες περηφάνιας που κυκλώνουν το αθηναϊκό κέντρο, επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδρομή, δεν διεκδικούν τον χώρο που χρειαζόμαστε, τον χώρο για να αναπνεύσουμε στις γειτονιές που ζούμε, δουλεύουμε, διασκεδάζουμε, αράζουμε.

Γι’ αυτό φέτος δίνουμε ραντεβού στον Κολωνό, στις 8 Ιουνίου, μέρα Σάββατο στις 6:00 το απόγευμα στο μετρό Σεπόλια.

Γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που κινδυνεύσαμε και σε αυτή τη γειτονιά, δεν είναι λίγες οι φορές που χρειαστήκαμε παρέα για να γυρίσουμε σπίτι μας, που ακούσαμε πίσω από την πλάτη μας και μπροστά στη μούρη μας το “φύγε από εδώ μωρή πουστάρα”.

Γιατί τα φασιστικά στοχάδια στους τοίχους του Κολωνού, είναι οι στόχοι πάνω στα κουήρ σώματά μας.

Περήφανες πουστάρες, λεσβίες, τσουλάρες και τρανς ανωμαλάρες, σβησμένα στοχάδια, γκλίτερ με πείσμα, στΟργή ατέλειωτη και μίσος έκφυλο ξεφτίλες πατριώτες, τα δικά μας Pride είναι οι δικές μας νίκες.

Καλούμε κάθε πλάσμα και συλλογικότητα να διεκδικήσουμε από κοινού τους δρόμους στη γειτονιά του Κολωνού. Για να χωρέσουμε παντού, περήφανα και αναφομοίωτα.

Φασίστες δρόμο θα αλλάζετε εσείς.

Pride ταξικά, τρανσφεμινιστικά κι αντιρατσιστικά σε κάθε γειτονιά.

Τρανσφεμινιστική συλλογικότητα

Καμία Ανοχή

Περήφανες ντροπές του έθνους

[Συγκεντρωνόμαστε στις 6 στο μετρό Σεπόλια, κάνουμε πορεία περηφάνιας στη γειτονιά και καταλήγουμε στο Πάρκο στην Ακαδημία Πλάτωνος για κουβέντα, ποτό και χορό]».
Δες και αυτό!