Η Καλιφόρνια γίνεται η πρώτη πολιτεία που αναγνωρίζει τον Μήνα Τρανς Ιστορίας

08/09/2023
από
Η πολιτεία της Καλιφόρνιας ανακοίνωσε ότι ο Αύγουστος θα αναγνωρίζεται από εδώ και στο εξής ως ο Μήνας Τρανς Ιστορίας, ξεκινώντας κιόλας από το 2024.

Ο Μήνας Τρανς Ιστορίας γιορτάζεται ήδη σε κάποιες πόλεις της Καλιφόρνιας όπως το Σαν Φρανσίσκο, αλλά η ψηφοφορία αυτής της εβδομάδας κάνει ολόκληρη την Καλιφόρνια την πρώτη πολιτεία στις ΗΠΑ που αναγνωρίζει αυτήν την γιορτή.

Η Πολιτειακή Συνέλευση της Καλιφόρνιας συγκεντρώθηκε την Τετάρτη (6 Σεπτεμβρίου) για να ψηφίσει το ψήφισμα 57, ακούγοντας τους βουλευτές Matt Haney, Lori Wilson και Rick Zbur, καθώς και την πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος του Σαν Φρανσίσκο Honey Mahogany, η οποία εισηγήθηκε πρώτη το συγκεκριμένο αίτημα.

Στο αίτημα αναφέρεται ότι η Καλιφόρνια έχει υπάρξει «το επίκεντρο του απελευθερωτικού κινήματος της τρανς κοινότητας», και ότι με την υποστήριξη αυτού του κινήματος θα «μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια κοινωνία η οποία οδηγείται από την έρευνα, την εκπαίδευση, και την αναγνώριση της συμβολή των τρανς ατόμων της πολιτείας στην υπέροχη ιστορία μας, καθώς και θα εκπαιδεύσει τις μελλοντικές γενιές της Καλιφόρνιας σχετικά με τη σημασία αυτής της ιστορίας».

Μιλώντας σε μια συνέντευξη τύπου μετά την ψήφιση του αιτήματος, η Mahogany αναγνώρισε ότι, ενώ αυτή η νομοθεσία σηματοδοτεί μια τεράστια πρόοδο για την πολιτεία, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν ακόμα. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ενώ στην πλειοψηφία της είναι μια δημοκρατική πολιτεία, «παρατηρούμε ακόμα πράξεις βίας».

«Έτσι είναι πολύ σημαντικό για εμάς να σταματήσουμε να διαδίδουμε λανθασμένες πληροφορίες σχετικά με την τρανς κοινότητα και να πάρουμε αυτήν την ευκαιρία για να πούμε την αλήθεια, να εκπαιδεύσουμε τους ανθρώπου για τα ποιοι είμαστε και το τι χρειαζόμαστε».

California Assembly Democrats hold a press conference after voting that August will now mark Transgender History Month.

Σχολιάζοντας την καθιέρωση του Μήνα Τρανς Ιστορίας, ο Jorge Reyes Salinas από την Οργάνωση Πολιτικών Δικαιωμάτων LGBTQ+, Equality California, δήλωσε στο CBS News: «Θα μας υπενθυμίζει την αξία, την αποδοχή και τους αγώνες που δόθηκαν όχι μόνο για την τρανς κοινότητα αλλά και για το πώς επηρέασε τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα και άλλων κοινοτήτων που αγωνίστηκαν τόσο σκληρά για τα δικαιώματα που έχουμε τώρα.

«Ειδικά τώρα, σε μια εποχή όπου βλέπουμε συνεχόμενες επιθέσεις σε βάρος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, και κυρίως της τρανς κοινότητας.

«Είναι μια υπενθύμιση ότι η Καλιφόρνια υποστηρίζει την τρανς κοινότητα και τώρα περισσότερο από ποτέ δεν πρόκειται να παραιτηθούμε από τον αγώνα».
Δες και αυτό!