Η JK Rowling τα βάζει με ηθοποιούς του «Harry Potter» επειδή δεν είναι τρανσφοβικοί

11/04/2024
από
Η JK Rowling είπε στους πρωταγωνιστές του «Harry Potter», Daniel Radcliffe και Emma Watson, να «κρατήσουν τις συγγνώμες τους», σε μια ακόμη έντονα τρανσφοβική ανάρτηση που έκανε στο X.

Η Rowling, η οποία παλαιότερα είχε αρκετά κοντινή σχέση με το ζευγάρι, κατέκρινε τους δυο ηθοποιούς, στον απόηχο των νέων πολιτικών για τη φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο. Η μεταξύ τους διαμάχη τοποθετείται περίπου το 2020, όταν η γνωστή συγγραφέας άρχισε να εκφράζει τις τρανσφοβικές απόψεις της.

Ο Radcliffe, ο οποίος υποδύθηκε τον πρωταγωνιστή Harry Potter, είχε γράψει στο παρελθόν ένα δοκίμιο για το The Trevor Project, για να δείξει την υποστήριξή του στην τρανς κοινότητα, ενώ απολογήθηκε «για τον πόνο» που προκάλεσαν τα σχόλια της Rowling στο Harry Potter fandom.

Εν τω μεταξύ, η Watson είχε δηλώσει: «Θέλω τα τρανς followers μου να ξέρουν ότι εγώ και τόσοι άλλοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο σας βλέπουμε, σας σεβόμαστε και σας αγαπάμε γι’ αυτό που είστε».

Μετά τη δημοσίευση της έκθεσης Cass, η Rowling στοχοποίησε για ακόμη μια φορά τους ηθοποιούς, λέγοντας τους να «κρατήσουν τις συγγνώμες για τον εαυτό τους» για τον «τραυματισμό των detransitioners».

Η διαμάχη αναζωπυρώθηκε όταν ένας χρήστης του X/Twitter έγραψε στη Rowling: «Απλά περιμένω τον Dan και την Emma να σου ζητήσουν μια πολύ δημόσια συγγνώμη … με τη σιγουριά ότι θα τους συγχωρέσεις».

Σε απάντηση η Rowling σχολίασε: «Φοβάμαι ότι δεν είναι σίγουρο. Οι διασημότητες που συμπαραστέκονται σε ένα κίνημα που έχει σκοπό να διαβρώσει τα με κόπο κατακτημένα δικαιώματα των γυναικών και που χρησιμοποίησαν τις πλατφόρμες τους για να επευφημήσουν τη φυλομετάβαση ανηλίκων, μπορούν να κρατήσουν τις συγγνώμες τους για τις τραυματισμένες detransitioners και τις ευάλωτες γυναίκες που εξαρτώνται από χώρους ενός φύλου».

JK Rowling suggests she won’t ‘forgive’ stars of ‘Harry Potter for speaking out against her

Πάντως, δεν νομίζουμε ότι υπήρχε κάποια περίπτωση οι δυο ηθοποιοί να ζητούσαν συγγνώμη από την τρανσφοβική JK.
Δες και αυτό!