Η Jamie Lee Curtis καταδικάζει την ομοτρανσφοβία των Ρεπουμπλικάνων

10/11/2023
από
Στους ακροδεξιούς πολιτικούς που χρησιμοποιούν τη θρησκεία ως επιχείρημα υπεράσπισης της ομοφοβίας και της τρανσφοβίας, επιτέθηκε η Jamie Lee Curtis, μετά την εκλογή του νέου προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Mike Johnson.

Η ηθοποιός, η οποία είναι μητέρα μιας τρανς κοπέλας (της Ruby Guest), παρέλαβε το βραβείο της στο ετήσιο γκαλά Out100, ως «Advocate of the Year», και εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία απαντώντας στην αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ ρητορική των Ρεπουμπλικάνων.

Η Curtis μίλησε κυρίως για τους συντηρητικούς και έντονα θρησκευόμενους πολιτικούς ηγέτες, οι οποίοι έχουν εισαγάγει μια σειρά από αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ νομοσχέδια, προκαλώντας έτσι και τα σχόλια της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

«Προσεύχομαι η ομοφοβία και η τρανσφοβία που υποστηρίζεται στο όνομα της θρησκείας από τη δεξιά, να αποκαλυφθεί και να καλυφθεί από την αγάπη της ανθρωπότητας που είναι το κέντρο της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητάς μας», δήλωσε η Curtis.

Οι δηλώσεις της Curtis έρχονται μετά την εκλογή του Ρεπουμπλικανού Mike Johnson στη θέση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο Johnson είναι γνωστός για τις αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ θέσεις του, καθώς έχει εκφράσει πολλά ομοφοβικά επιχειρήματα, όπως την ποινικοποίηση του γκέι σεξ και της απόσυρσης της ισότητας στον γάμο.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της, η Curtis μίλησε για την ευθύνη που φέρει ούσα ένα διάσημο πρόσωπο, και για το έργο που επιθυμεί να κάνει ώστε να συμβάλλει στην ορατότητα των περιθωριοποιημένων κοινοτήτων.

«Ειδικά για τους ανθρώπους που ένιωθαν κρυμμένοι σε όλη τους τη ζωή και που είχαν το αξιοσημείωτο θάρρος να εκφράσουν την αλήθεια τους», είπε.

«Όπως η πανέμορφη κόρη μου, Ruby. Τιμώ το θάρρος της εδώ και σήμερα».

Η Curtis έκλεισε με μια ειδική αφιέρωση στις δύο κόρες της, λέγοντας στο κοινό: «Ως μητέρα τους, είναι δουλειά μου να τις βοηθήσω και να τις προστατεύσω και ελπίζω να τις διδάξω ότι αυτό κάνεις όταν είσαι γονιός».

Η γνωστή ηθοποιός χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια το βήμα της για να καταδικάσει το μίσος, τη βία και τον ρατσισμό, όπως κάνει τώρα μιλώντας για τα σκληρά αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ νομοσχέδια.
Δες και αυτό!