Η ισότητα στον γάμο ευθύνεται για την εκλογική πτώση της ΝΔ, λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης

10/06/2024
από
Στην ψήφιση του νόμου για την ισότητα στον γάμο και στη «woke ατζέντα» αποδίδει την πτώση της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Η μετακίνηση στον εκλογικό χάρτη είναι προς τα δεξιά. Η κυρία Λατινοπούλου έχει πάρει σχεδόν μια μονάδα πάνω από ότι έχει πάρει η Νέα Αριστερά. Η Νέα Αριστερά έχει δέκα βουλευτές, έχει πρώην υπουργούς, έχει κάθε μέρα διαδηλώσεις, συνδικάτα, φασαρίες, ανακοινώσεις, δελτία τύπου. Πήρε 2%. Η άλλη ήρθε από το πουθενά και είπε woke ατζέντα και πήρα 3%», είπε αρχικά ο υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΙ και τη Σία Κοσιώνη.

Λέγοντας έμμεσα ότι η ΝΔ πρέπει να ακολουθήσει αυτήν την πορεία προς τα Δεξιά, αλλιώς «θα το πληρώσουμε διπλά στις επόμενες εκλογές», ανέφερε ότι τα εξής ζητήματα είναι που εξηγούν το συγκεκριμένο φαινόμενο και ενοχλούν τους ευρωπαϊκούς λαούς: «Η μετανάστευση, το νούμερο ένα θέμα που ενοχλεί τους ευρωπαϊκούς λαούς. Είναι η woke ατζέντα, η οποία έχει ενοχλήσει συντηρητικά ακροατήρια σε όλο τον κόσμο και έχει παραγίνει για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και να είμαστε ειλικρινείς».

Ο υπουργός Υγείας είπε στη συνέχεια ότι η ισότητα στον γάμο ήταν από τους νόμους που έπληξαν εκλογικά τη Νέα Δημοκρατία.

«Ο γάμος για την ισότητα στον γάμο είναι απολύτως βέβαια ότι έπληξε τη Νέα Δημοκρατία εκλογικά σήμερα. Όποιος δεν το βλέπει είναι τυφλός. Εγώ τον ψήφισα σε αντίθεση με τον Θάνο [Πλεύρη]. Αλλά όμως δεν μπορώ να λέω ψέματα στον εαυτό μου. Είναι ένα θέμα που ενόχλησε ένα μεγάλο κομμάτι του ακροατηρίου μας», είπε συγκεκριμένα.

Παρευρισκόμενος σε άλλη εκπομπή, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «αυτός ο πυρήνας ήθελε να μας στείλει ένα μήνυμα και το έστειλε σήμερα με τον πιο πολιτικά ανώδυνο τρόπο. Δέχομαι ότι ως πολιτική παράταξη πρέπει να λαμβάνουμε τα μηνύματα των πολιτών μας. Εμείς είμαστε εκλεγμένοι, δεν είμαστε τύραννοι. Η εξουσία μας αντλείται από τον λαό και αυτός μας έστειλε ένα μήνυμα. Έχουμε τρία χρόνια μπροστά μας, επαρκές χρονικό διάστημα, να δείξουμε τι αξίζουμε, να λύσουμε προβλήματα του κόσμου, να κάνουμε τη ζωή καλύτερη και να κερδίσουμε ξανά τις εκλογές».

Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο υπουργός Οικονομικών, Κώστας Χατζηδάκης, μιλώντας στο Open, επισημαίνοντας ότι η ισότητα στον γάμο φαίνεται να επηρέασε, ειδικά στη Βόρειο Ελλάδα.
Δες και αυτό!