Η χρυσή Ολυμπιονίκης Imane Khelif μίλησε ανοιχτά για το ρατσιστικό και τρανσφοβικό μίσος που δέχθηκε κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι – και ειδικά για αυτό που προήλθε από τον Έλον Μασκ.
Η Khelif κατηγορήθηκε ότι κλέβει και ότι συμμετέχεις στους Αγώνες επειδή της αρέσει να χτυπάει γυναίκες, ενώ της έκαναν και misgendering, μετά τον πρώτο της αγώνα κατά τον οποίο η αντίπαλός της παραιτήθηκε.
Η επίθεση ξεκίνησε όταν η υπό ρωσική ηγεσία Διεθνής Ομοσπονδία Πυγμαχίας ισχυρίστηκε ότι η Khelif απέτυχε σε απροσδιόριστο τεστ καταλληλότητας φύλου. Η IBA δεν προσκόμισε κανένα αποδεικτικό στοιχείο, ενώ στο παρελθόν είχε αποκλειστεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω διαφθοράς και σκανδάλων.
Με πρόσχημα υποτίθεται το συγκεκριμένο τεστ, διασημότητες όπως ο Έλον Μασκ, η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και ο Ντόναλντ Τραμπ, έκαναν τρανσφοβικές, ρατσιστικές, μισογυνιστικές και γεμάτες άγνοια αναρτήσεις, στις οποίες έλεγαν ότι πρόκειται για «άνδρα» που βαράει γυναίκες.
Μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων, η Khelif άσκησε νομική αγωγή για τη διαδικτυακή παρενόχληση, κατονομάζοντας τη Ρόουλινγκ, τον Μασκ και άλλους.
Τώρα, μιλώντας στο γαλλικό Clique, η Khelif ανοίχτηκε για το πώς το μίσος επηρέασε όχι μόνο τη ζωή της, αλλά και τη ζωή της οικογένειάς της.
Σε ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη, ο παρουσιαστής ρωτάει την πυγμάχο για το πώς ήταν να της επιτίθεται ένας άνθρωπος με την επιρροή του Έλον Μασκ.
Ο Μασκ είχε κάνει αναδημοσίευσε μια ανάρτηση της αντί-τρανς πρώην κολυμβήτριας, Riley Gaines, η οποία έλεγε ότι «οι άνδρες δεν ανήκουν στα γυναικεία αθλήματα», προσπαθώντας να βάλει στις τάσεις το #IStandWithAngelaCarini».
«Ο Elon Musk ήταν ένας από τους πρώτους που μου επιτέθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της εκστρατείας μίσους. Ανέβασε αυτό το βίντεο και το έκανε retweet. Έτσι, ήταν ένας από τους πρώτους που διέδωσαν αυτό τον θόρυβο, αυτή την εκστρατεία εναντίον μου», δήλωσε ο Khelif.
«Θα έλεγα: “Με μισείτε, αλλά δεν με γνωρίζετε καν. Δεν ξέρω καν γιατί ηγήθηκες αυτής της επίθεσης. Ήσασταν σκληροί μαζί μου. Σκληροί απέναντι στην οικογένειά μου, στη μητέρα μου“», πρόσθεσε. «Εκείνη την εποχή η μητέρα μου πήγαινε κάθε μέρα στο νοσοκομείο».
Αφού συγκράτησε τα δάκρυά της συνέχισε.
«Δεν καταλαβαίνω λοιπόν τη συμπεριφορά των ανθρώπων σήμερα. Ο Θεός είναι ο οδηγός μου. Όπως είπα, είμαι μια μουσουλμάνα που ασπάζεται τη μουσουλμανική θρησκεία. Είμαι μουσουλμάνα αραβικής καταγωγής και ξεπέρασα αυτή τη στιγμή. Ελπίζω να είμαι ακόμη πιο δυνατή στο μέλλον και να επιστρέψω ακόμη πιο κινητοποιημένη».