Μία μαύρη και μία καφέ λωρίδα για να συμβολίσουν τη φωνή των έγχρωμων LGBTQI μελών της κοινότητά μας.
Η σημαία του ουράνιου τόξου σχεδιάστηκε από τον αείμνηστο Gilbert Baker το 1978 κι είναι το πιο αναγνωρίσιμο σύμβολο της LGBTQI κοινότητας. Αρχικά, είχε οκτώ χρώματα μαζί με το βαθύ ροζ και το τυρκουάζ που έχουν αφαιρεθεί πια, λόγω της έλλειψης διαθεσιμότητας αυτών των βαφών.
Έτσι, η σημερινή διάσημη σημαία έμεινε ιστορικά με έξι χρώματα. Το κόκκινο για τη ζωή, το πορτοκαλί για την επούλωση, το κίτρινο για το φως του ήλιου, το πράσινο για τη φύση, το indigo (βαθύ μωβ-μπλε) για την αρμονία και το βιολεττί για το πνεύμα.
Η Φιλαδέλφεια θέλει να κάνει και πάλι τη σημαία να έχει οκτώ πολύχρωμες ρίγες, αλλά αυτή τη φορά επιλέγει το μαύρο και το καφέ.
Η νέα καμπάνια της πόλης, “More Color, More Pride“ , φαίνεται να είναι πιο περιεκτική σε LGBTI άτομα, που έχουν πιο σκούρο χρώμα δέρματος:
«Μπορεί να φαίνεται σαν ένα μικρό βήμα. Αλλά από κοινού μπορούμε να κάνουμε μεγάλα βήματα προς μια πραγματική κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς» , αναφέρεται στο ιστότοπο της καμπάνιας. «Η μαύρη κι η καφέ λωρίδα είναι ένας τρόπος για να αναδειχθούν τα άτομα της κοινότητας που έχουν μαύρο ή καφέ χρώμα δέρματος» .
Η απόφαση αυτή έρχεται περίπου έξι μήνες μετά την εντολή από gay μπαρ, συλλόγους και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς της Φιλαδέλφειας, που απαιτούν από τους υπαλλήλους τους να ολοκληρώνουν ειδική εκπαιδευτική κατάρτιση, σχετικά με τη φυλετική ευαισθησία, ύστερα από πολυάριθμες καταγγελίες φυλετικών διακρίσεων.
Για την Amber Hikes, την διευθύντρια των LGBT ζητημάτων της Φιλαδέλφειας, αυτή η νέα έκδοση της σημαίας σημαίνει πολλά:
«Βλέποντας μια εικόνα σαν αυτή τη σημαία ενσταλάζεται μέσα μου τόση πολύ υπερηφάνεια ως μία queer μαύρη γυναίκα. Όταν βλέπω αυτή τη σημαία, νιώθω ότι βλέπω τον εαυτό μου. Η νέα αυτή σχεδίαση είναι μια συμβολική απεικόνιση της δέσμευσης της Φιλαδέλφειας να αναγνωρίσει τις εμπειρίες, τη συνεισφοράς, τον ακτιβισμό και την αφοσίωση προς τα έγχρωμα μέλη της κοινότητάς μας» , δήλωσε η Hikes.
«Για μένα, αυτή η σημαία λέει: «Σας βλέπουμε. Σας τιμούμε. Σας γιορτάζουμε. Δεν είστε μόνο ένα μέρος μας. Είστε εσείς.“