Η Επίτροπος για τα δικαιώματα των παιδιών στην Αγγλία ζητά οδηγίες για την υποστήριξη των τρανς μαθητών

14/09/2023
από
Η Επίτροπος για τα δικαιώματα των παιδιών στην Αγγλία ασκεί πιέσεις προς τους υπουργούς ώστε να δημοσιεύσουν άμεσα οδηγίες για τη μεταχείριση και την υποστήριξη των τρανς παιδιών στα σχολεία.

Ο πρωθυπουργός Rishi Sunak είχε υποσχεθεί να δημοσιεύσει καθοδήγηση αυτό το καλοκαίρι για να βοηθήσει τα σχολεία να υποστηρίξουν τους τρανς μαθητές τους, αλλά δήλωσε ότι η καθοδήγηση έχει καθυστερήσει σημαντικά λόγω εσωτερικών συγκρούσεων μεταξύ υπουργών και υπηρεσιών.

Ως αποτέλεσμα, τα σχολεία επέστρεψαν χωρίς να έχουν ιδέα για το πώς να ανταποκριθούν σωστά στα τρανς, non-binary και gender nonconforming παιδιά που θέλουν να κάνουν κοινωνική φυλομετάβαση. Τώρα τα σχολεία αναγκάζονται να διαμορφώσουν τις δικές τους πολιτικές.

Αυτό έχει οδηγήσει σε βαθιά απογοήτευση τους διευθυντές σχολείων, οι οποίοι θα πρέπει να καθορίσουν προσωρινές κατευθυντήριες γραμμές για τα σχολεία τους, και τους μαθητές και τις οικογένειές τους, οι οποίοι θα μπορούσαν να υποστούν άδικη μεταχείριση ανάλογα με το πώς το σχολείο τους αποφασίζει να προχωρήσει.

«Νομίζω ότι οι διευθυντές, οι οικογένειες και τα παιδιά το ζητούν, το φωνάζουν», δήλωσε η Επίτροπος για τα δικαιώματα των παιδιών Rachel De Souza στην PA Media. «Όλοι μου μιλούν για την ανάγκη αυτής της σαφήνειας, οπότε νομίζω ότι πρέπει να το δούμε το συντομότερο δυνατό».

«Υπάρχουν 23.000 σχολεία [στην Αγγλία]. Δεν μπορούμε να έχουμε όλους να κάνουν διαφορετικά πράγματα – πρέπει να είναι δίκαιο για όλα τα παιδιά.

Rishi Sunak pictured outdoors wearing a suit and tie at an event.

«Ως Επίτροπος για τα δικαιώματα των παιδιών, αυτή είναι η προοπτική από την οποία προέρχομαι. Επομένως, χρειάζομαι οπωσδήποτε αυτήν την καθοδήγηση για τα παιδιά, τις οικογένειες και τα σχολεία το συντομότερο δυνατό, για λόγους σαφήνειας, δικαιοσύνης και σωστής προστασίας».

Όταν ρωτήθηκε τι πιστεύει ότι θα πρέπει να περιέχει η καθοδήγηση για τα σχολεία σχετικά με τα τρανς παιδιά, η De Souza είπε: «Ως διευθύντρια πολλών ετών, σε σχολεία επί 32 χρόνια, έχω συνεργαστεί με παιδιά και οικογένειες με πολλές περιπτώσεις γύρω από το θέμα της τρανς ταυτότητας και αυτό που προσπαθείς να κάνεις είναι το καλύτερο δυνατό, να δώσεις ξεχωριστά τη φροντίδα σου σε κάθε παιδί».

«Αλλά νομίζω ότι τώρα, έτσι όπως είναι η κατάσταση, χρειαζόμαστε απόλυτη σαφή καθοδήγηση».

Όπως διαβάζουμε στο The Guardia, προηγούμενες εκδόσεις προσχεδίων της σχολικής καθοδήγησης λέγεται ότι συνιστούσαν στα σχολεία να ενημερώνουν τους γονείς για την επιθυμία του παιδιού τους να κάνει κοινωνική φυλομετάβαση κοινωνικά και να ζητούν τη συγκατάθεσή τους, κάνοντας τους ουσιαστικά outing.

Η καθοδήγηση καθυστέρησε εξαιτίας ορισμένων υπουργών που άσκησαν πιέσεις για να τεθούν αυστηροί περιορισμοί σε σχέση με το ζήτημα. Η Downing Street δεν έχει ακόμη ορίσει ημερομηνία μέχρι την οποία θα δημοσιευθεί η καθοδήγηση.
Δες και αυτό!