Η ΕΛ.ΑΣ. απαγόρευσε τη χθεσινή αντισυγκέντρωση της «Καμίας Ανοχής»

163
Από το Facebook της Καμίας Ανοχής
Απαγορεύτηκε από την αστυνομία η πραγματοποίηση αντισυγκέντρωσης στην πλατεία Συντάγματος χθες, η οποία είχε εξαγγελθεί από τη συλλογικοτητα «Καμία Ανοχή» ενάντια στην προγραμματισμένη λοατκιφοβική διαμαρτυρία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., η απαγόρευση επιβλήθηκε λόγω μη γνωστοποίησης του καλέσματος και άρα μη τήρησης «της ισχύουσας νομοθεσίας περί δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων».

Ως ένας ακόμα λόγος αναφέρθηκε και ο σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και η «σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην συγκεκριμένη περιοχή, της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων του σημείου πραγματοποίησής της».

Απαντώντας στη συγκεκριμένη κίνηση της ΕΛ.ΑΣ., σε ανάρτηση που έκανε η συλλογικότητα «Καμία Ανοχή» υπογράμμισε ότι «δεν περιμέναμε αυτή την ανακοίνωση και ουσιαστικά την απειλή για συλλήψεις, για να μάθουμε πως κυβέρνηση, μπάτσοι, φασίστες και παπαδαριό πάνε χέρι χέρι».

Το κάλεσμα μεταφέρεται για το μεσημέρι (15:00) της Τρίτης στην πλατεία Βικτωρίας.

Ολόκληρη η ανάρτηση παρακάτω:

«Παράνομη η φεμινιστική κινητοποίηση και νόμιμη η μάζωξη των φασιστών.

“Ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύεται η πραγματοποίηση δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης την 11-2-2024 και ώρα 10:30 στην Πλατεία Συντάγματος από μέλη της συλλογικότητας «Καμία Ανοχή»”.

Λίγες ώρες πριν την πραγματοποίηση της κινητοποίησης, κυβέρνηση και μπάτσοι απαγορεύουν την αντιφασιστική αντιομοφοβική συγκέντρωση που καλεί η τρανσφεμινιστική συλλογικότητα Καμία Ανοχή και μας απαγορεύουν και οποιαδήποτε άλλη συνάθροιση στο μισό λεκανοπέδιο, ενώ αναφέρουν πως επιτρέπουν την “προγραμματισμένη συνάθροιση που έχει γνωστοποιηθεί νομίμως”. Επιτρέπουν δηλαδή στον ελληνορθόδοξο φασιστικό εσμό να κατακλύσει την Αθήνα και να ξεράσει ρατσισμό, εθνικισμό και ομοφοβία.

Η κυβέρνηση που κατεβάζει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, η ίδια απαγορεύει τη φεμινιστική συγκέντρωση στο Σύνταγμα για να μη χάσει από την αγκαλιά της φασίστες και παπαδαριό. Και αυτό ακριβώς δείχνει τα όρια της πολιτικής τους και του δήθεν προοδευτικού νομοσχεδίου τους.

Δεν περιμέναμε αυτή την ανακοίνωση και ουσιαστικά την απειλή για συλλήψεις, για να μάθουμε πως κυβέρνηση, μπάτσοι, φασίστες και παπαδαριό πάνε χέρι χέρι. Ξέρουμε ποια είναι τα πρόσωπα του κράτους που μας καταπιέζει, και τους έχουμε ονομάσει κι εμείς, χρόνια τώρα, στις δικές μας ανακοινώσεις ως εχθρό μας.

Η συγκέντρωση μεταφέρεται στην Πλατεία Βικτωρίας, στις 3, αύριο Κυριακή 11 Φεβρουαρίου.

Καλούμε όλο το φεμινιστικό, τρανσφεμινιστικό, κουήρ και ΛΟΑΤΚΙ+ κίνημα, τις αντιφασιστικές και μεταναστευτικές συλλογικότητες και συντονισμούς, τις αριστερές και αναρχικές συνελεύσεις, οργανώσεις και καταλήψεις, το φοιτητικό κίνημα που βρίσκεται ήδη σε αγώνα και ξέρει καλά από κρατική καταστολή, αλλά και κάθε άνθρωπο που νιώθει την ανάγκη να μην παραχωρήσει κι άλλο χώρο στη ρατσιστική, εθνικιστική, ομοφοβική, τρανσφοβική και μισογυνική ρητορική και πρακτική τους.

Να υπερασπιστούμε μαζί τις ζωές μας στο δρόμο. Περήφανα.

Πάντα τρανσφεμινιστά και πάντα αντιφά.

Φασίστες και παπαδαριό στου πηγαδιου τον πάτο, Ζητώ το ανώμαλο προλεταριατο!

Ραντεβού στην πλατεία Βικτωρίας, αύριο στις 3 το μεσημέρι».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.