Η αθέατη πλευρά ενός πολέμου: Βιασμοί, γυναικών, ανδρών και παιδιών στη Συρία

16/03/2018
από

Οι κυβερνητικές δυνάμεις βιάζουν γυναίκες, άντρες και παιδιά αλλά και βασανίζουν μέχρι θανάτου ομοφυλόφιλους κατά τις επιθέσεις.

Η Διεθνής Ανεξάρτητη Συριακή Επιτροπή Έρευνας των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) ανακοίνωσε ότι οι καθεστωτικές δυνάμεις στη Συρία και οι συμμαχικές δυνάμεις της πολιτοφυλακής διέπραξαν εγκλήματα πολέμου λόγω βιασμών κατά των αμάχων.

Η συγκεκριμένη επιτροπή ανέφερε ότι οι σχετικές πλευρές στη Συρία κατηγορούνται για σεξουαλική κακοποίηση κατά αμάχων.

Η Διεθνής Ανεξάρτητη Συριακή Επιτροπή Έρευνας των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) δημοσίευσε την έκθεση με θέμα τη σεξουαλική και κοινωνική βία βασισμένη στο φύλο όπου αναφέρεται ότι από το Μάρτιο του 2011 επικρατεί εμφύλιος πόλεμος. Στην έκθεση υπάρχουν δεδομένα για το βιασμό των παιδιών ακόμα και των αντρών.

Η έκθεση αποτελείται από 29 σελίδες όπου δόθηκε μέρος σε 454 συνεντεύξεις με τους συγγενείς των θυμάτων, τους αυτόπτες μάρτυρες, αιτούντες άσυλο, δικηγόρους και με το προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης.

Στην ίδια έκθεση δόθηκε μέρος στο ότι η σεξουαλική βία στη χώρα συνεχίζει να είναι ένα από τα υπόλοιπα ζητήματα στη Συρία.

Οι καθεστωτικές δυνάμεις και οι δυνάμεις της πολιτοφυλακής που κινούνται μαζί με το συριακό καθεστώς στις επιχειρήσεις κατά των αντικυβερνητικών σε επιδρομές κατά των σπιτιών και σε σημεία ελέγχου κατηγορούνται για βιασμό κατά αμάχων.

Οι γυναίκες και τα κορίτσια που συνελήφθησαν δέχθηκαν το βιασμό και τη βία. Τα παρόμοια εφαρμόστηκαν και στα αγόρια με βία κατά των γεννητικών οργάνων.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι ακόμα και τα αγόρια 11 ετών δέχθηκαν το βιασμό των καθεστωτικών δυνάμεων, σεξουαλικά βασανιστήρια γενικότερα δέχθηκαν τη σεξουαλική βία. Ακόμα δόθηκε μέρος και στο ότι οι συλληφθέντες όταν μεταφέρθηκαν στις φυλακές αναγκάστηκαν να μείνουν όρθιοι χωρίς να φορέσουν τίποτα πάνω τους.

Εντωμεταξύ υπογραμμίστηκε ότι οι άντρες δέχθηκε το βιασμό με διαφορά αντικείμενα και ο βιασμός κατά αντρών και γυναικών είχε σκοπό να κάνουν να μιλήσουν οι άνθρωποι.

Οι δυνάμεις που υπάγονται στο καθεστώς και οι συμμαχικές δυνάμεις της πολιτοφυλακής εφάρμοσαν βιασμό και σεξουαλική βία κατά των αμάχων οι οποίες όλες οι ενέργειες αποτελούν τα εγκλήματα πολέμου κατά της ανθρωπότητας.
Δες και αυτό!