Η αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ οργάνωση «Moms for Liberty» κατά των συμπεριληπτικών σχολείων

63
Η εξαιρετικά συντηρητική οργάνωση «Moms for Liberty» βρίσκεται συνεχώς στην επικαιρότητα, καθώς επιτίθεται σε οτιδήποτε σχετίζεται με τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Αυτή τη φορά, η ομάδα τάσσεται κατά των συμπεριληπτικών σχολείων.

Η οργάνωση Moms for Liberty, η οποία έχει πλέον παραρτήματα σε 48 πολιτείες των ΗΠΑ, με περισσότερα από 300 τοπικά τμήματα, έχει ως στόχο την εναντίωση σε οποιαδήποτε αναφορά των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων, της φυλής και της εθνικότητας, και των διακρίσεων, στα σχολικά προγράμματα σπουδών.

Ιδρύθηκε το 2021, με αποστολή την κινητοποίηση των γονέων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, και έχει κατηγορηθεί ότι προωθεί μια αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ ατζέντα.

Η ομάδα προσπαθεί να απαλλάξει τα σχολεία από την κριτική θεωρία και την εκπαίδευση ΛΟΑΤΚΙ+ θεμάτων, υπό το πρόσχημα των «οικογενειακών αξιών». Αυτό το επιτυγχάνει διεισδύοντας σε σχολικές επιτροπές, ξεκινώντας εκστρατείες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και γενικά διαδίδοντας παραπληροφόρηση σχετικά με το πώς τα σχολεία υποτίθεται ότι μαθαίνουν στα παιδιά να είναι «woke» ή ότι τα «προετοιμάζουν» για να γίνουν ΛΟΑΤΚΙ+. Επίσης, έχουν ταχθεί υπέρ της απαγόρευσης βιβλίων, δηλώνοντας ότι τα παιδιά κατηχούνται αντί να εκπαιδεύονται.

Πρόσφατα όμως, η ομάδα αντιμετώπισε αυξημένο έλεγχο και έχασε μέλη, λόγω των καταγγελιών για βιασμό που έγιναν εναντίον του συζύγου της ιδρύτριας.

Λόγω των κατηγοριών, τα μέλη της οργάνωσης «Moms for Liberty» άρχισαν να αποχωρούν από την αμφιλεγόμενη οργάνωση, επικαλούμενα διαφορά αξιών.

Στη συνέχεια, αντιμετώπισε περαιτέρω έλεγχο μετά από έρευνα της εφημερίδας The Philadelphia Inquirer, η οποία διαπίστωσε ότι ο Phillip Fisher Jr, ο οποίος είχε προσληφθεί από το «Moms For Liberty» ως υπεύθυνος ενημέρωσης στη Φιλαδέλφεια, είναι καταδικασμένος για σεξουαλικά εγκλήματα, με θύματα μικρά παιδιά.

Δεν είναι καθόλου παράξενο που τέτοιες ομάδες, οι οποίες υποτίθεται ότι αγωνίζονται για την ελευθερία των παιδιών τους και ανησυχούν για τη «woke κουλτούρα», είναι αυτές που κρύβουν τα μεγαλύτερα σκάνδαλα.

Ευτυχώς, κάποια σχολεία έχουν αρχίζει να αντιτίθενται στο μίσος της οργάνωσης, και να υπερασπίζονται τους ΛΟΑΤΚΙ+ μαθητές τους. Για παράδειγμα, παιδιά γυμνασίου στο Σιάτλ της Ουάσιγκτον, έστειλαν κάρτες στο «Moms for Liberty», διακοσμημένες με Pride σημαίες, καρδιές και το σήμα της ειρήνης, ζητώντας από την ομάδα να «σταματήσει να εκφοβίζει και να αποκλείει τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και τις οικογένειές τους».

Πληροφορίες από PinkNews. Μπορείτε να δείτε το ρεπορτάζ εδώ